Hvordan Bli Kvitt Møll På Kjøkkenet?

For å bli kvitt problemet, kan man fjerne larver og spinn man ser og oppbevare produktet i fryser i ett døgn ved -18 °C. Varmebehandling er også et alternativ, og melsmalmott drepes etter en time ved 55 °C.

hvordan kan du bli kvitt møll?

Det er en rekke ting du bør gjøre umiddelbart for å blir kvitt møll: 1 Finn ut hvor roten av problemet ligger. Det kan være i en garderobe, i skuffer eller skap. 2 Begynn med å bruke formonfeller, slik at man fjerner de voksne skadedyrene. Støvsug det berørte området regelmessig for å fjerne alle larver. 3 Vask alle klær og andre tekstiler i det infiserte området, for eksempel laken, sengetøy og tepper.

hva er den store betydningen av møll?

– Vi får stadig vekk inn tilfeller med møll, og årstid har ingen stor betydning, forteller fagsjef for skadedyr i Anticimex, Stein Norstein, til DinSide. Det er heller ikke spesielle steder de oppholder seg, men de sprer seg ofte fra loft og kjeller, fortsetter han.

hvordan unngå møll i tekstiler?

Møll kan både irritere og gjøre skade på tekstilene dine, men med noen enkle grep kan du bli kvitt dem. Her er rådene både for å forebygge og behandle mot møll. – Vi får stadig vekk inn tilfeller med møll, og årstid har ingen stor betydning, forteller fagsjef for skadedyr i Anticimex, Stein Norstein, til DinSide.

Hva er møllkuler?

Naftalen/møllkuler

De besto av det svært giftige stoffet naftalen som fremstilles fra steinkulltjære. Dampen fra naftalen var både avvisende og dødelig for møll (dødelig dersom det naftalenholdige møllmiddelet lå i en lufttett plastpose sammen med møllen/tekstilene).

See also:  Hvor Lang Kan En Anakonda Bli?

Hvordan bli kvitt møll i huset?

Bli kvitt møll

  1. Finn ut hvor roten av problemet ligger.
  2. Begynn å bruke feromonfeller.
  3. Støvsug det berørte området regelmessig for å fjerne alle larver.
  4. Vask alle tekstiler, puter, sengetøy, gardiner og håndklær i det berørte området – møllarver liker dette like godt som klær.

Hva kan brukes mot møll?

Skitne klær tiltrekker visse typer møll, så vask klærne, før du pakker det ned. Utsatte møbler og tepper kan behandles med forebyggende, flytende møllmiddel, som inneholder permetrin. Flere møbelstoffer og tepper er på forhånd impregnert mot møll. Husk å spørre forhandleren når du kjøper varer i ull.

Hva tiltrekkes møll av?

Klesmøllarvene lever av keratin som blant annet finnes i ull og pels. Er tekstilene skitne og flekkete, blir de ekstra tiltrekkende. Matrester, svette og urin er mat for sultne larver. Garn som ikke er avfettet er også ideell matkilde for skadedyrene.

Hvordan bli kvitt tørrfruktmøll?

Tørrfruktmøll i matvarer drepes ved oppvarming i stekeovn ved 60-80 °C. Sørg for at kjernetemperaturen i matvarene oppnår minst 55 °C. Det vil ta ca. 1-2 timer.

Hva gjør man med klesmøll?

Støvsug rom hvor det er funnet møll og larver. Vær spesielt nøye langs lister, kriker og kroker samt sprekker. Frys støvsugerposen etterpå og deretter kast den. Tekstilene skal vaskes på 60 grader C eller fryses (-18 grader C)

Når kommer møllen?

Varmen øker møllens aktivitetsnivå og livssyklus (f. eks. kan møllegg klekkes 10 ganger raskere om sommeren enn om vinteren). Det absolutt mest vanlige er at møllen flyr inn når du har et åpent vindu eller ei åpen dør.

See also:  Hvor Lang Er Den Kinesiske Mur I Mil?

Hva gjør møllen?

Klesmøll er det insektet i Norge som gjør størst skade på tekstiler. Larvene lever av materialer som stammer fra dyr, som for eksempel ulltøy og pels. Klesmøll finnes innendørs over hele landet. Klesmøll er det insektet i Norge som gjør størst skade på tekstiler.

Hvor oppholder møll seg?

Det er heller ikke spesielle steder de oppholder seg, men de sprer seg ofte fra loft og kjeller, fortsetter han. Bor du i leilighet kan også møll komme til gjennom rør og oppganger. Hull i ulltøy kan også bety at du har fått brune pelsbiller på besøk.

Hvordan forebygge møll?

Støvsug regelmessig: Sørg for å støvsuge sofaer og puter for å fjerne larvene før de klekkes. Hold tekstiler i forseglede poser: Dersom du skal oppbevare tekstiler eller stoffer over lengre tid, bør du lagre dem i forseglede poser for å unngå at møll legger sine larver der. Ha rene klær: Møll tiltrekkes av skitne klær.

Hvordan bli kvitt mott i treverk?

Behandling med kjemikalier

Impregneringsmiddel til bruk mot treskadedyr kan påføres overflaten av det angrepne treverket. Middelet trenger maksimalt 2-3 mm inn i treverket og vil i hovedsak beskytte mot ny egglegging. Voksne biller kan klekke etter endt behandling. Impregneringsmidler trekker ikke inn i malt treverk.

Hva ligner på Skjeggkre?

De ligner veldig på hverandre, men skjeggkre er mer hårete enn sølvkre. Sølvkre trives best i fuktige miljøer mens skjeggkre kan slå seg til rette de fleste steder. Begge er derfor vanlige å finne kravlende på baderomsgulvet og på kjøkkenet.

Hvorfor tiltrekkes insekter av lys?

Noen forskere hevder at det kan være varmen fra lampene som virker tiltrekkende. Dessuten er mange av blomstene som insektene bestøver om natten, enten hvite eller bleke, og derfor har disse insektene en refleks i seg som får dem til å styre mot lyse objekter i mørke omgivelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.