Hvor Mange Grader Skal Ull Vaskes På?

Hva skal ull vaskes på? 30 grader varmt vann vil kjennes kaldt mot huden – men det er likevel varmt nok når man skal vaske ull med et effektivt ullvaskemiddel som Milo. Skjøre naturmaterialer som ull, silke, chiffon og lin bør alle vaskes på 30-40 grader med spesialvaskemiddel for ull.

hvordan vaskes ullklær?

Ullklær skal alltid vaskes på ullprogram og med Milo, ikke vanlig vaskemiddel, slik som Bergem tipset om. Er du usikker, er det av og til bedre å håndvaske, da også med Milo – og helst rundt 30 grader. Vasker du ull med 50 grader og oppover er det stor fare for å krympe plagget – og det er ekstremt kjedelig.

hva er vaskemiddel for ulltøy?

Vaskemiddel for ulltøy. – Ullgensere og ulltøy generelt skal alltid vaskes med ullvaskemiddel, og aldri noe annet. Dette opplyser Ingun Grimstad Klepp er forsker ved Statens Institutt For Forbruksforskning (SIFO) og tekstilekspert. – Bruk ullvaskeprogram i maskinen, eventuelt et finvaskeprogram om vaskemaskinen din tillater dette.

hvordan vasker du maskinen?

– Ved vask hjemme bør man bruke maskinens ullprogram, på 30 grader og med vaskemiddel ment for ull. Bergem tipser om blant annet Milo, og legger til at man må unngå sentrifugering når du vasker ull, selv om forskere mener dette går helt fint. Er du usikker, anbefaler vi å følge Monicas råd. Trå varsomt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.