Hvor Lang Er Prøvetiden På Lappen?

Hvem har prøvetid? Når det er under 2 år siden du tok lappen første gang, har du automatisk en prøvetid på to år. Du kan også få prøvetid hvis du har vært uten førerkort en lang periode. I så fall vil prøvetiden være pålagt av myndighetene.

har mistet lappen i 2 år?

Har blitt tatt for fyllekjøring og mistet lappen i 2 år. Var før ‘prøvetiden’ på lappen va ferdig. Lurer på nå hva jeg må ta opp igjen. Noen sier det er teori prøven og oppkjøring, andre sier hele pakka. Lurer på om noen vet dette? Finner ikke noe på nett, er heller ikke flink å lete.

hva er prøvetid?

Prøvetid er en periode som kan avtales mellom arbeidsgiver og arbeidstaker i arbeidsavtalen. Kort fortalt er dette en periode begge parter kan vurdere om stillingen passer for arbeidstaker, med mulighet for kortere gjensidig oppsigelsesfrist. Reglene om prøvetid fremgår av arbeidsmiljøloven § 15-3 (7) og arbeidsmilijøloven § 15-6.

kan du forlenge prøvetiden?

Har arbeidstakeren vært fraværende fra arbeidet i prøvetiden, for eksempel på grunn av ferie eller sykdom, kan du forlenge den avtalte prøvetiden med samme tidsperiode som fraværet. Dette forutsetter imidlertid at det står i arbeidsavtalen at en slik forlengelse kan skje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.