Hvor Dypt Kan Man Dykke Med Luft?

Med vanlig luft i dykkerflaskene kan en person ikke dykke dypere enn ca. 20 meter. Dette siden det høye trykket dypere ned gjør at oksygenet blir giftig for kroppen. Har du riktig type utstyr og andre gassblandinger enn vanlig luft kan du foreta dypere dykk.

hva er luftforbruket i en dykker?

Dykkeren er selvforsynt med luft fra en eller to stålflasker, for eksempel to 10-liters flasker med et fyllingstrykk på ca. 20 000 kPa (200 kp/cm 2 ), som tilsvarer 4000 liter luft under normalt trykk. Ved moderat arbeidsbelastning regnes det med et luftforbruk på ca. 20–30 liter per minutt ved overflaten.

hva er luftforbruket for 10 meter dybde?

Ved moderat arbeidsbelastning regnes det med et luftforbruk på ca. 20–30 liter per minutt ved overflaten. Forbruket øker så med like mye for hver 10 meter dybde.

hvor mye dyp kan dykkeren arbeide?

I disse draktene kan dykkerne arbeide på dyp ned til 300–800 meter. En av de store fordelene ved drakten er at dykkeren ikke blir utsatt for den farlige dykkersyken, som lett kan oppstå etter opphold på dypet. Hele tiden blir drakten forbedret slik at det blir mulig å arbeide på stadig større dyp.

hvor langt kan mennesket dykke uten ubåt?

Hvor langt ned kan mennesket dykke uten hjelp av en ubåt eller liknende? Rekorden for dykking helt uten hjelpemidler er på hele 130 meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.