Hva Er Mest Spist På Julaften?

Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen. Nærmere bestemt spiser 44 prosent av oss ribbe, mens 35 prosent spiser pinnekjøtt.

Hvor mange spiser riskrem på julaften?

37 prosent svarer at de har riskrem som dessert julaften. 17 prosent spiser multekrem til dessert. Mens 10 prosent spiser karamellpudding. Pinnekjøtt er den vanligste retten på Vestlandet.

Hvem spiser juletorsk?

I Nord-Norge var dette knyttet til kveita. Fersk torsk som julemiddag er dokumentert tilbake til 1800-tallet, men er en typisk skikk fra katolsk tid.

Hvor mange spiser frossenpizza på julaften?

Én prosent spiser pizza til julemiddag

Da viste det seg at under én prosent spiser pizza i det store og det hele. Bare halvparten av dem opplyser at de spiser frossenpizza, forteller Opinion-sjefen til TV2.

Hvor spises juletorsk?

– Det var ikke før første juledag at fasten var over, og dermed ble det veldig vanlig å spise fisk på selve julaften. I Norge er det særlig på Sør-Vestlandet at det er vanlig å ha torsk på julemenyen, og i flere europeiske land er fisk og sjømat fortsatt den tradisjonelle julematen.

Hvor mange kilo ribbe spiser nordmenn i jula?

Ifølge Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund spiser 55 prosent av oss ribbe på julaften. – Vi har ikke nøyaktige tall, men vi antar at vi spiser cirka to millioner enkeltribber på fire kilo i desember, sier kommunikasjonssjef Svein-Erik Eide.

Hvor i landet spiser man torsk på julaften?

Mens den ferske juletorsken er vanligst på Sørlandet og Sør-Vestlandet, er lutefisken fortsatt utbredt over hele landet. Det er fortsatt mange som spiser fisk i jula, men ikke alle er klar over hvor skikken hadde sin opprinnelse.

See also:  Hvorfor Er Det Viktig Med Et Variert Kosthold?

Hvor mange juletrær selges i Norge?

Totalt selges det om lag 1,4 millioner ekte juletrær før jul. Over én million av trærne produseres i Norge, mens om lag 200.000 trær ble i fjor importert fra Danmark, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Hvor mange spiser fisk på julaften?

I undersøkelsen Norske spisefakta 2018, gjort av Ipsos, svarer kun fire prosent av nordmenn at de pleier å spise fisk på julaften. Hele 88 prosent spiser enten ribbe eller pinnekjøtt. Men selv om mange av oss velger kjøtt på selve julaften, betyr julen for mange fisk likevel.

Hvor mange spiser pizza på julaften?

Mange nordmenn tyr til en frossenpizza i ny og ne. Mens nordmenn flest spiser gjennomsnittlig rundt 2 millioner Grandiosa i måneden, anslår Orka Foods Norge at det selges rundt 2,5 millioner pizzaer nå i desember.

Hva er den mest vanlige julemiddagen i USA?

Rettene og skikkene varierer mye mellom landsdeler og land. I Norge er det vanlig å servere svineribbe, pinnekjøtt eller torsk til julemiddagen, mens det i Danmark ofte blir servert and, i Sverige juleskinke og lutefisk, i Polen og deler av Tyskland karpe og i USA kalkun.

Hva er den mest populære matretten på julaften i Norge?

Etter gullvinnerne ribbe og pinnekjøtt, følger julepølser, medisterkaker og julesylte, som den mest populære julematen for hele desember. – De store mat-slagerne for nordmenn i julehøytiden og på julaften er den tradisjonsrike ribba, men også pinnekjøttet.

Hvem spiser torsk på julaften?

Mange sørlendinger foretrekker feit juletorsk på bordet på julaften. Reidar Fredriksen, Daglig leder hos Fiskeeksperten Reinhartsen AS i Kristiansand, viser frem årets juletorsk.

Hvor stor andel av Norges befolkning spiser pinnekjøtt på julaften?

I undersøkelsen svarte 47 prosent at de spiste svineribbe som hovedrett på julaften i fjor. 38 prosent svarte pinnekjøtt, mens 7 prosent svarte kalkun. 3 prosent spiste vegetarmat som hovedrett, mens det samme antallet også gjelder for lutefisk og torsk.

See also:  Hvordan Sjekke Saldo På Bankkort Sparebank 1?

Hva er typisk norsk jul?

I Norge blir julen feiret med julemat, levende lys og musikk; man gir hverandre gaver, de fleste pynter med juletre, og det er vanlig å holde julebord i forkant av julekvelden og juletrefest i romjulen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.