Hva Er Marco Polo Kjent For?

Marco Polo var en handelsmann og oppdagelsesreisende fra Venezia i Italia. Han er kjent for sin reise og sitt opphold i Asia fra 1271 til 1295. I 17 år av denne perioden virket Marco Polo som tjenestemann for den mongolske herskeren og keiseren av Kina, Khubilai-khan.

Hva var målet til Marco Polo?

Polo-brødrenes mål var å reise videre nordover til Karakorum, der de sist hadde møtt keiseren. Nå fikk de beskjed om at keiseren hadde flyttet østover til Shangdu (det mytiske Xanadu), og Polo-familien reiste etter.

Hva het skipet til Marco Polo?

MMSI‑nr. MS «Marco Polo» var et cruiseskip eid av Global Maritime under charter til UK-baserte Cruise & Maritime Voyages, skipet ble tidligere operert av Transocean Tours, Tyskland. Hun ble bygget i 1965 av V.E.B.

Hva lærte Marco Polo i Kina?

Marco lærte fire språk i sin tid i øst. Han var imponert over kommunikasjonssystemet, papirpengene, økonomien og produksjonsskalaen til det mongolske imperiet. Hans bok beskriver både reisen til Kina og hans observasjoner av kulturen og landskapet han opplevde mens han bodde der.

Hva het boka til Marco Polo?

Il Milione er en reiseskildring av Marco Polo. Den er skrevet i år 1298 til 1299. Boken er både en reiseskildring og en verdensskildring basert på Marco Polos egen reise 1271 til 1295 til Det fjerne østen og fremfor alt til Kina.

Hvem fant sjøveien til Kina?

Marco Polo kom til verden i 1254. Mange mener han ble født på øya Korcula i dagens Kroatia, og ikke i Venezia. Først senere skal familien ha flyttet til den flytende byen innerst i Adriaterhavet. Uansett, det var fra Venezia han bega seg til Kina, og det var til Venezia han vendte tilbake.

See also:  Hvordan Sjekke Om Batteriet Er Tomt?

Hvor går Silkeveien?

Silkeveien var aldri én enkelt rute. Vanligvis brukes begrepet om karavaneveiene fra Kina til Middelhavet og Svartehavet. I noen sammenhenger omfatter det også sjøhandelen på Det indiske hav.

Hvor langt reiste Marco Polo?

Marco Polo Marco Polos reiser til Asia (1271–95), udødeliggjort i sitt Reiser av Marco Polo. Marco, faren og onkelen hans la ut fra Venezia i 1271 og nådde Kina i 1275. Poloen tilbrakte til sammen 17 år i Kina. Encyclopædia Britannica, Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.