Tre Nøtter Til Askepott Hva Er I Nøttene?

En kvist med tre nøtter kommer i hennes vei – tre nøtter som skal forvandles til hver sin bekledning. Hun treffer prinsen første gang i sine vanlige klær. Med nøttenes hjelp treffer hun ham på nytt i jegerdrakt, og neste gang i ballkjole, da hun mister skoen.

Hva er Askepott på tsjekkisk?

Askepott heter i den tyske versjonen Aschenbrödel, og Popelka på tsjekkisk. Formen Popelku som brukes i den tsjekkiske tittelen er en akkusativform. Navnet Popelka kommer av det tsjekkiske ordet for aske, popel.

Hva heter prinsen i Tre nøtter til Askepott 2021?

Astrid Smeplass spiller hovedrollen som Askepott og Cengiz Al spiller prinsen.

Hva heter prinsen til Askepott?

Askepott (originaltittel: Cinderella) er en amerikansk tegnet fantasy-musikal for barn fra 1950 produsert av Walt Disney.

Rolleliste (stemmer)

Figur Engelske stemmer Norske stemmer (1993)
Prinsen William Phipps Mike Douglas (sang) Nicolay Lange-Nielsen

Hvem dubber Tre nøtter til Askepott?

Knut Risan hadde stemmen til NRKs populære julefilm. Knut Risan døde i februar i år, men han hadde kanskje julens mest kjente stemme. Den erfarne film— og teaterskuespilleren gjorde alle stemmene i den populære tsjekkiske filmen «Tre nøtter til Askepott» fra 1973.

Hva heter ugla og hesten i Askepott?

Alt Askepott har att sjølv er hesten Jurášek, hunden Kasperle og eit smykkeskrin vakta av ugla Rozárka. Filmen byrjar med at kongen (Rolf Hoppe) og dronninga (Karin Lesch) med følgje vitjar godset, og stemora klarer å overtala kongen til å invitera henne og dottera, Dora (Daniela Hlaváčová), på ball.

Hvor er Askepott spilt inn i Norge?

Gården der Askepott og stemoren bor er filmet på Bjørnstad. Herfra er det mye utendørs filming, mens scenene innendørs er fra Andersstua og Nystua.

See also:  Hvor Høy Er Olaf Fra Frost?

Hvor kan man se den nye Askepott filmen?

TV 2 har kjøpt rettighetene til den nye «Tre nøtter til Askepott» med Astrid Smeplass i hovedrollen. Dermed får NRK Askepott-konkurranse. – Filmen kommer på TV 2 neste jul.

Hvor kommer Cengiz Al fra?

Cengiz Al
Født 9. okt. 1997 (24 år)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge
IMDb IMDb

Hvor er den nye Askepott filmen spilt inn?

Nyinnspillingen, med Astrid Smeplass og Cengiz Al i rollene som Askepott og prinsen, er spilt inn på Maihaugen i Lillehammer, samt ved Gjende og Besseggen. Slottsscenene ble spilt inn i Litauen og filmen har et budsjett på 38 millioner kroner.

Når har Askepott bursdag?

Da hun spilte i Tre nøtter til Askepott (1973), var hun 19 år gammel. Hun ble født i Brno 7. Juni 1953.

Hvilken sko mister Askepott?

I hastverket mister hun en sko av glass, som prinsen finner. Han utlover giftermål med den pike som har en fot liten nok til å passe i skoen.

Hvem har den norske fortellerstemmen i Tre nøtter til Askepott?

Risan hadde også gjesteopptredener ved Den Norske Opera, Den Nationale Scene og Riksteatret. Han hadde fortellerstemmen i filmen Tre nøtter til Askepott.

Når går Tre nøtter til Askepott på julaften 2021?

Den gode, gamle klassikeren av ‘Tre nøtter til askepott’ sendes på NRK klokken 11:00 på selveste julaften.

Leave a Reply

Your email address will not be published.