Hvor Mange Grader Skal Undertøy Vaskes På?

Hva med håndklær, sengetøy og undertøy? På 60 grader dør sengemidd og de fleste bakterier. Når du skal vaske sengetøy, undertøy og håndklær, er det anbefalt å holde minst denne temperaturen for at det skal bli helt rent. Dyner og puter bør også vaskes på 60 grader såfremt de tåler det.

Blir truser rene på 60 grader?

Den danske Sundhedsstyrelsen anbefaler at folk vasker undertøyet sitt ved minst 60 grader. Og det kan bomull og viskose fint tåle, ifølge Rasmussen. – Det er riktig at de fleste fargede herretrusene er merket med at de bør vaskes på 40 grader. Men det er en klar undermerking, for bomull kan fint tåle 60 og 90 grader.

Kan man vaske truser på 40 grader?

– Truser som er i bomull eller viskose er ofte merket med 40 grader, men sannheten er at de fint kan tåle 60 til 90 grader.

Hvor mange grader skal sokker vaskes på?

For en hygienisk vask er det ofte nødvendig med 60 grader. Denne vasketemperaturen finner vi gjerne i vaskeanvisningen på undertøy, sokker, håndklær, sengetøy og babyklær. Dyner bør også vaskes på 60 grader da denne temperaturen kan drepe sengemidd.

Blir klær rent på 40 grader?

Skitt vil ikke trenge så dypt inn i syntetiske materialer, og 40 grader vil derfor kunne vaske tilstrekkelig rent.

Hvor ofte bør man skifte truse?

Dette gjør at mange tenker at det kan være greit å skifte undertøy daglig eller hver andre dag. Dusje og vaske seg daglig eller i alle fal hver andre dag og da ta på rent tøy. Så nok truser til skift minst hver andre dag er nok å anbefale.

See also:  Hvor Mye Vann Må Man Drikke Hver Dag?

Når bør man kaste truser?

Ifølge Good Housekeeping bør du kaste truser etter ett år for å unngå infeksjoner. Å beholde dem lenger sørger nemlig for at midd og E. coli-bakterier får grobunn, som igjen kan føre til soppinfeksjon, urinveisinfeksjon og utslett.

Kan man vaske undertøy og klær sammen?

‘Undertøy og vanlige klær kan ikke vaskes sammen’

– Det er ingen hygiensk grunn til å ikke vaske undertøy og vanlige klær sammen, så lenge du kjører et program på 60 grader og resten av tøyet tåler det, sier Skaar. Klepp mener også at undertøy og vanlige klær kan vaskes sammen. – Dette er ikke noe problem.

Hvordan vasker man truser?

Vaske undertøy

  1. Generelt anbefaler vi at du vasker trusene på 30 til 40 grader, men noen stoffkvaliteter anbefaler vi at du vasker for hånd.
  2. Vask alltid trusene med lignende, fargede produkter.
  3. Truser med trykk eller dekor bør vaskes med innsiden ut i en BH-pose hvis de blir vasket i maskin.

Hva skal man vaske sammen med truser?

Får du ikke fylt opp hele maskinen med undertøy er det ingenting i veien for å vaske undertøy med klær eller sengetøy og laken – så lenge du kjører et program på 60 grader. Det er også viktig at klærne tåler en 60 graders vask.

Hva kan vaskes på 60 grader?

Vask på riktig temperatur

Det du generelt må huske på er at vanlig tøy vaskes på 40 grader og undertøy og sengetøy vaskes på 60 grader. Men sjekk alltid vaskelappen for å være sikker på at plagget blir vasket slik det trengs.

See also:  Hva Er Substantiv, Adjektiv Og Verb?

Blir ting rent på 30 grader?

Vi pleide å tro at klær trenger å vaskes på 40° for å bli ordentlig rene. Vitenskapelig testing hos Forbruksforskningsinstituttet SiFO viser at dette er feil – med gode vaskemidler er klesvask på 30° like bra. Ved å senke temperaturen på vaskevannet varer klærne mye lenger!

Kan man vaske håndklær på 40 grader?

Det er helt OK om du vaske håndklærne på 40 grader, dersom du vasker de ofte og de ikke er veldig skitne. Likevel anbefaler vi at du 60 grader dersom det de brukes mange ganger mellom hver vask.

Leave a Reply

Your email address will not be published.