Hvor Lenge Holder Multer Seg I Kjøleskap?

De holder en viss tid i kjøleskapet, men vi anbefaler ikke å ha multer i kjøleskapet i mer enn 3-4 dager. Dersom du vil ha multer til jul er den beste måten å oppbevare dem på i fryseren. I fryseren (ved rundt – 20 grader) vil multene holde seg bra, og kan fint klare et helt år før de mister smaken.

Hvordan oppbevare nyplukkede multer?

Fordi multene inneholder det konserverende stoffet benzosyre holder de ganske lenge i kjøleskapet. Det er likevel anbefalt å fryse dem slik at du unngår at bærene begynner å gjære før du får spist dem.

Hvor lenge kan multer oppbevares?

Bærene har en holdbarhet på to til fire dager. Multer inneholder benzosyre. Dette gjør dem nærmest selvkonserverende. Det betyr at de kan være lagret lenge.

Hvordan fryse molter?

Bæra knuses litt og røres med sukker før det fylles i passende beger og fryses. Ikke bruk store enkelt porsjoner. Holder seg dårligere tint enn vanlig syltetøy. Frysetøy blir gjerne litt tynt.

Hvorfor ikke plukke multekart?

Lov om forbud mot plukking av moltekart fra 1970 forbød plukking av moltekart på grunn av skadene dette påførte planten. Dette ødela høsten de påfølgende år. Kartplukkingsloven ble opphevet i 2003 i forbindelse med en opprydding av lite brukte lover og enkeltbestemmelser.

Når finner man multer?

Multer er vanlig på myrer, men forekommer i størst mengder nordpå i landet. Multene blomstrer tidlig og kan derfor skades av sen nattefrost, og da uteblir fruktsettingen. Under spesielt gode vilkår får vi såkalte «multeår». Multene modnes i Nord-Norge i midten av juli til slutten av august.

Hvor er det mye multer?

Molter er vanlig på myrer, men forekommer i størst mengde nordpå i landet, der den også noen steder dyrkes kommersielt. Et godt år er det anslått at så mye som 16 000 tonn molter kan plukkes i Nord-Norge. Lenger sør i landet er det stedvis gode molteforekomster, mest i fjellet. Molte var fylkesblomst i Finnmark.

See also:  Hvor Mye Koster Strømmen Akkurat Nå?

Hvor lenge kan bær ligge i kjøleskapet?

Druer og bær holder seg klart best i kjøleskapet mellom 1 og 4 °C. Sjansen for kjøleskader er minimal, så lenge de ikke kommer under frysepunktet. Druer og blåbær kan holde én til to uker, jordbær og bringebær opptil en uke. På kjøkkenbenken halveres holdbarheten.

Kan man fryse multer?

Multer spises naturell med fløte og sukker eller som multekrem. Multer kan også brukes som kakefyll, i fromasj, pai eller som syltetøy. Multer kan gjerne fryses ned for senere bruk.

Hvordan konservere multer?

Legg moltene i de tette beholderne lagvis med sukkeret. Ta litt av sukkeret og bland med knuste askorbinsyretabletter. Dryss det øverst i hver beholder så hindres misfarging av de øverste moltene.

Hva gjør jeg med multer?

PS: Min egen favoritt bortsett fra vanlig multekrem er å blande multene med vaniljesaus eller smeltet vaniljeis.

 1. Først en klassiker nemlig multekrem. Her finnes flere oppskrifter med variasjoner av multer og krem.
 2. Sabayonne-multekrem.
 3. Multesyltetøy.
 4. Akevittmarinerte multer med råkrem.
 5. Gossas varme multefristelse.

Hva gjør man med multer?

Multer til dessert er det aller beste

 1. Burger og multer smaker perfekt.
 2. Multer til dessert er det aller beste.
 3. Multer kan også brukes i kaker.

Hvor mye sukker til multe?

Ingredienser

 • 1 kg multe.
 • 300 g sukker.
 • Er det lov å plukke umodne multer?

  Det er forbudt å plukke molter før bærene er modne. Molter er modne når bæret kan plukkes uten at hamsen følger med. § 2. Den som overtreder eller medvirker til overtredelse av bestemmelser i denne lov straffes med bøter.

  Hvem kan plukke multer i Finnmark?

  På Finnmarkseiendommens grunn er retten til å plukke multer som hovedregel forbeholdt de som er bosatt i fylket. For resten av Finnmark og i Troms og Nordland er det forbudt å plukke multer på multebærland dersom grunneier uttrykkelig har forbudt det ved f. eks. ved å sette opp skilt eller plakat’.

  See also:  Hva Er Denne Boligen Solgt For Tidligere?

  Når er tyttebæra moden?

  Som regel plukkes bærene fritt fra naturen når de modnes på sensommeren og høsten, og her i landet blir tyttebæret sett på som et av de viktigste av de ville bærene. Du finner tyttebær i nesten hele landet om høsten. Når du kjøper eller plukker tyttebær, skal de være røde, tørre og modne.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.