Hva Skjer Når Man Slutter På P Piller?

Når man slutter med p-piller vil man etterhvert få tilbake en vanlig menstruasjon. Men det kan ta litt tid. Noen opplever at det tar måneder før de er tilbake i sin normale tilstand, sier hun. Men selv om det kan ta litt tid før du får tilbake menstruasjonen, kan du likevel være fruktbar.

Kan man slutte på p-piller når som helst?

Slutte med p-piller? Hvis man får plagsomme bivirkninger eller ønsker å slutte med p-piller, kan man slutte når som helst på et brett. Prevensjonseffekten blir da borte.

Hvor lenge er man beskyttet etter siste p pille?

Du finner selv det tidspunktet på dagen som passer best for deg. Du vil vanligvis få en blødning 2-3 dager etter siste pille. Du er beskyttet mot graviditet hele tiden, også i pausen mellom to brett. Det er fort gjort å glemme piller.

Kan man slutte på p-piller midt i et brett?

Hvis du vil slutte med p-piller bør du helst fullføre et brett først. Hvis du stopper midt på et brett, kan du ha en liten uregelmessig menstruasjon i begynnelsen.

Hvor lang tid kan det gå mellom hver p pille?

Slutte med p-piller

P-pillebruk gir ikke nedsatt evne til å få barn, uansett hvor lenge du bruker dem. Hvis du fullfører et brett, er du beskyttet mot graviditet til og med den dagen du tok siste pille.

Er man beskyttet den pillefrie uken?

Du er beskyttet mot graviditet i den pillefrie uken, og får mensen. Noen brett har 7 sukkerpiller. Disse inneholder ikke hormoner, de er der for å gjøre det lettere å huske når du skal begynne på nytt brett. Starter du med p-pillene den første eller andre dagen i en menstruasjon er du sikker fra første pille.

See also:  Hvor Lenge Skal Pinnekjøttet Ligge I Vann?

Hva skjer hvis man tar 2 p-piller på en dag?

Inntak av p-piller er uproblematisk ved et stort engangsinntak, men kan føre til forbigående symptomer som kvalme, magesmerter og brekninger.

Hvor mange pillefrie dager?

Pillefri periode bør ikke vare lenger enn sju dager. Deretter starter man på et nytt brett. Et annet alternativ er å ta to til tre brett i strekk, før man tar en pillefri uke på et tidspunkt der det passer å få en blødning.

Hvor mange pillefrie dager må man ha?

Ta pillefri uke når det passer, helst på slutten av et brett. Husk: Ta aldri lengre pause enn syv dager. Ta alltid piller i minst 21 dager (ett brett) mellom to pauser.

Har ikke fått mensen i pillefri uke?

SVAR. Du får vansligvis en blødning i hormonfri uke. Så dersom du ikke bevist hopper over mensen, og du ikke får blødning 2-3 dager i hormonfri uke, bør du ta en graviditetstest og evt. kontakte fastlege hvis du ikke får blødning ved neste hormonfri uke.

Hva er de vanligste prevensjonsmidlene?

Sex og Samfunn anbefaler kobberspiral, hormonspiral eller p-stav for best beskyttelse mot graviditet. Det gjør også Statens Legemiddelverk. P-piller/kombinasjonspiller er likevel det mest populære av alle prevensjonsmidlene i Norge.

Hva er Microgynon?

Microgynon er en såkalt kombinasjons-p-pille som inneholder to ulike kvinnelige kjønnshormoner i lav dose. Hver tablett inneholder både østrogenet etinyløstradiol og gestagenet levonorgestrel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.