Hva Er Mohair Garn Laget Av?

Mohair er ull fra angorageiten. Geiten lever i Nord-Amerika, Sør-Afrika, Tyrkia og i det vestlige Asia på 1000 meters høyde.

Hva er forskjell på mohair og alpakka?

Alpakkgarn kommer fra alpakkaen og er sterkere enn mohair og saueull, glatt som silke og mykere enn bomull. Alpakkaullen er en ull som, om den er høy kvalitet, ikke klør og har utrolig bra isoleringsegenskaper.

Hva er Kid mohair?

HVA ER KID MOHAIR? Kid Mohair er det fineste mohair-fibre og kommer fra de to eller tre første klippene på mohairgeita. Og vi velger kvaliteter fra øverste hylle med den beste kvaliteten på Kid Mohair garnet.

Hvordan vaske tynn Silk mohair?

Vaskes på ullprogram 30 grader med ullvaskemiddel, tørkes flatt.

Hvordan finne tilsvarende garn?

Gang antall nøster med antall løpemeter (f eks 6 nøster x 140 meter = 840 meter). 2. Se hvor mange løpeeter det er på garnet du vil bytte til, feks 100 m per nøste. Del svaret du får på løpemeter per nøste av det garnet du heller vil bruke (840 meter / 100 meter = 8,4 nøster av det nye garnet).

Hvorfor strikke med mohair?

Mohair fibre er kjent for å være lett å farge, og å holde seg fin og fargerik lenge etter den har blitt farget. Dette gjør at klær strikket med mohair garn vil kunne holde seg fin, fargerik og se lik ut som den gjorde når den var nystrikket i mange år.

Hvordan vaske mohair?

Alpakka, mohair, silke og ubehandlet ull:

  1. Håndvask 30ºC.
  2. Bland vaskemiddelet godt ut i vann før plagget legges i.
  3. Beveg plagget forsiktig rundt, ikke gni!
  4. Skyll plagget godt.
See also:  Hva Trekker Opp Prisen På Boligen?

Hvordan vaske Drops Kid Silk?

Noen ullgarn kan vaskes i finvask-programmet på en maskin, men Drops Kid-Silk plagg må vaskes for hånd i en temperatur på maks 30 grader. Legg dem heller aldri i bløt eller i tørketrommel.

Hvilket garn kan erstatte tynn Silk Mohair?

Alternativ til tynn mohair

Tynn Mohair (ca 200-230 meter): Tynn Silk Mohair, Hip Mohair, Kid Silk, Tynn Kidsilk Erle, Plum, Tilia.

Hvordan vaske strikket i Merino ekstra fine?

Merino Extra Fine er et ett hundre prosent ullgarn, og da forstår en at maskinvask er vanskelig. Men vent! For Drops har en overraskelse til deg. Du kan nemlig vaske strikkeplagg laget med dette garnet i maskin, om du bare sørger for å bruke et finvaskprogram, samt ikke ¨overstige 40 grader Celsius.

Hvordan strikke med annet garn?

Strikketips – annet garn enn oppskriften tilsier

  1. Del antallet masker du skal legge opp med iht oppskriften, med den oppgitte strikkefastheten. Eksempel: 80 : 17 = 4,7.
  2. Multipliser strikkefasten på garnet du ønsker å bruke (f.eks.
  3. Du skal nå legge opp det antallet masker du kom frem til (122 m) i stedet.

Hvor mange meter garn til en genser?

Et tettstrikket plagg krever flere meter garn enn et plagg i samme størrelse strikket med luft mellom maskene. En genser i strl M kan veie 200g i en tråd silk mohair, strikket på litt store pinner, mens en annen genser med samme mål kan veie 800g strikket tett med masse mønsterstruktur i glatt alpakka.

Hvilket garn kan erstatte Arwetta?

Arwetta fra Filcolana kan brukes i alle oppskrifter der det er oppgitt tynn merinogarn og/eller babymerino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.