Hva Er Greia Med Grevinnen Og Hovmesteren?

May Warden spiller rollen som gammel grevinne i et middagsselskap med innbilte, avdøde gjester, Freddie Frinton i rollen som komisk hovmester som må skåle for alle og blir stadig mer beruset. Den er basert på et britisk teaterstykke ved navn Dinner for One, som stammer fra 1920-årene.

Hva er den engelske tittelen på Grevinnen og hovmesteren?

Grevinnen og hovmesteren (engelsk tittel The 90th Birthday, or Dinner for One, stundom berre Dinner for One eller The Butler and the Countess) er ein svart-kvit kortfilm produsert av Norddeutscher Rundfunk (nordtysk kringkasting) i 1963 som NRK fjernsyn sender kvart år på vesle jolaftan, og som har blitt ein

Hvem er gjestene i Grevinnen og hovmesteren?

Handling: Grevinnen Miss Sophie har 90 års dag og får servert middag av hovmeistaren James. Rundt bordet sitter de fiktive gjestene Sir Toby, Admiral von Schneider, Mister Pomeroy og Mister Winterbottom.

Hvor mange ganger snubler?

I teaterstykket er ikke tigerteppet, som butleren snubler over 11 ganger, med. Under en teateroppsetning snublet Frinton over det ved en feil, og reaksjonen fra publikum førte til at det ble med videre.

Kor mange ganger har Grevinnen og hovmesteren?

May Warden spiller rollen som gammel grevinne, Freddie Frinton spiller rollen som komisk hovmester. Hvor mange ganger snubler hovmesteren? Hovmesteren snubler over tigerteppet elleve ganger.

Hva serverer hovmesteren?

De lærde strides om nøyaktig hva hovmesteren serverer i denne legendariske sketsjen, men det er i hvertfall Mulligatawny-suppe til forrett, fisk som rett nummer to, kylling som hovedrett og frukt til dessert! Pass deg for tigerhodet når du bærer inn maten!

Hvem sitter til venstre for Grevinnen og hovmesteren?

Bordplasseringen i sketsjen er som følger; Sir Toby sitter på Miss Sophies venstre hånd. Deretter kommer henholdsvis Admiral Von Schneider og Mr. Pomeroy. På grevinnens høyre hånd sitter Mr.

See also:  Hvor Lang Tid Tar Det Å Så Plen?

Hva heter hovmesteren i den populære TV sketsjen som tradisjonen tro sendes på NRK hver lille julaften?

Hvert år siden 1980 har NRK sendt ‘Grevinnen og hovmesteren’ på lille julaften. Sketsjen der James serverer vertinnen Miss Sophie og fire imaginære, avdøde gjester på hennes 90-års fødselsdag – mens han blir mer og mer bedugget selv – har blitt en av våre kjæreste og mest trofaste juletradisjoner.

Er Grevinnen blind?

Hun er selvsagt ikke blind. Hun nyter selskapet med sine avdøde venner.

Hvor mange glass drikker hovmesteren?

Første gang denne serien ble vist på NRK var i 1980. 5. Hovmesteren drikker 16 glass.

Hvor gammel er grevinnen?

Grevinnen og hovmesteren er altså en juletradisjon på høyde med ribbe og lutefisk. NRK har vist den nesten 60-år gamle TV-sketsjen hver lille-julaften siden 1980, og det har blitt en klassiker over det ganske land.

Når begynner Kvelden før kvelden?

«Kvelden før kvelden» starter kl. 19.45 på NRK1 og i NRK TV. Konserten tar over ca kl. 22.30.

Hvor mange ganger skåler hovmesteren?

Mest sette program. Andre morsomme fakta er: Hovmesteren snubler elleve ganger i tigerskinnet. Miss Sophie har fire fiktive gjester til bords.

Hvilken dag sendes Grevinnen og hovmesteren på TV i Tyskland?

– Serien fikk øyeblikkelig kultstatus i Tyskland i 1972, senere også i blant annet Sverige, Sveits, Estland og Sør-Afrika. – Det er bare i Norge at ‘Grevinnen og hovmesteren’ sendes lille julaften, andre steder går den på nyttårsaften. – I 1992 ble sketsjen sendt to ganger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.