Hvorfor Blir Det Dugg På Innsiden Av Vinduet?

Dugg på innsiden av vinduet oppstår på grunn av at du har for høy luftfuktighet i hjemmet ditt. Høy luftfuktighet kan faktisk skade hele boligen, ikke kun vindusrammene. Innvendig kondens oppstår som regel om vinteren når det er varmt i huset men vinduene er kaldere enn duggpunktet.

er det is i vinduet?

På det vinduet vi sover blir det is på innsiden, nederst i ruten. Det er ganske kaldt ute nå, ned mot -20. før dette da det var mildere var det mye fukt. De andre vinduene som er montert er det ikke anntydning til disse problemene. 3.u-verdi?

bør du sjekke ventilasjonen i vinduet?

Kondens på vinduene er sjelden et bra tegn. Men ikke sjekk bare i vinduskarmen. FUKTIG: Dersom vinduet ditt ser slik ut bør du sjekke ventilasjonen eller om vinduet ditt lekker. Er det fuktig for lenge, risikerer du muggvekst. Foto: Silje Ulveseth Har du noen gang opplevd at det dugger på vinduet inne på soverommet, kjøkkenet eller badet?

hvordan kan du lufte ut vinduene?

Om vinteren er vi samtidig mindre gode til å lufte ut, fordi det blir kaldt når vi åpner vinduene. Men utlufting er helt nødvendig, også om vinteren. Det betyr ikke at det blir kaldt innendørs, for du skal bare lage gjennomtrekk i for eksempel fem minutter, tre ganger daglig. Duggen samler seg normalt ved rammene til vinduene.

er yttersiden av vinduene kaldt?

Altså blir yttersiden av vinduene kald, luften tett inntil yttersiden av vinduene blir så kald at den relative luftfuktigheten kan komme opp i 100 %, dermed kondenseres fuktighet, hvis temperaturen er under null vil fuktigheten fryse, og sluttresultatet er dugg eller is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.