Hvordan Sjekke Om Man Har Diabetes?

Ja, du kan måle fastende blodsukker hos legen. Det finnes også andre tester for å undersøke hva slags diabetes man har eller om man har overproduksjon av insulin (diabetes type 2). Symptomer på diabetes type 1 (mangel på insulinproduksjon), som er mest vanlig blant ungdommer, er tørste, hyppig vannlating, og uforklarlig vekttap.

hva er typiske tegn på diabetes?

Typiske tegn på diabetes 1 Du tisser mer enn vanlig. Det er fordi kroppen prøver å kvitte seg med det ekstra sukkeret, slik at du tisser det ut. 2 Du er stadig tørst og drikker mer enn vanlig. Fordi du tisser mer, blir kroppen uttørret og du må drikke mer. 3 Du føler deg trøtt, sløv og sulten. Cellene dine får ikke næring fra blodsukkeret, og muskler og organer blir tappet for More

hva er mer typisk for diabetes type 2?

Mer typisk for diabetes type 2: 1 Oppstår oftest hos voksne over 40 år (men også hos yngre og iblant barn) 2 Diffuse symptomer 3 Overvekt og mangel på aktivitet 4 Diabetes type 2 i familien 5 Etnisk opprinnelse fra utenfor Europa More

hva er grunnsteinen i behandling av diabetes?

Grunnsteinen i behandling av diabetes er et tilpasset kosthold og daglig fysisk aktivitet. I tillegg har mange behov for blodsukkersenkende legemidler og/eller insulin og eventuelt andre medisiner, for å redusere risikoen for diabetesrelaterte sykdommer.

hva er målet med diabetes type 2?

For personer med diabetes type 2 som ikke har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag mellom 40 og 80 år er målet med behandlingen at du ikke skal ha høyere verdi av det dårlige kolesterolet (LDL) enn 2,5 mmol/L. For personer med diabetes type 2 som har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag, er målet at verdien av LDL skal være under 1,8 mmol/L.

Leave a Reply

Your email address will not be published.