Hvor Mye Strøm For Å Lade Elbil?

Hvor mye koster det å lade elbilen? Kjører du 10.000 km i året vil elbilens strømforbruk være på rundt 2000 kWh. Hvis man regner at strømprisen er 1 krone per kWh inkludert nettleie, vil det koste 2000 kroner årlig å lade elbilen hjemme. Dersom man er heldig og kan lade på jobb, kan dette redusere strømkostnaden enda mer.
Kostnadene for å lade bilen er avhengig av forbruk på bilen pr km og hvor mye du kjører. For enkeltheten skyld bruker vi et rundt tall på 200 Wh per km, eller 2 kWh per mil. Hvis du kjører 10 mil om dagen tur-retur jobb vil du bruke omlag 20 kWh (100 km * 200 Wh per km = 20.000 Wh = 20 kWh).

hva er kravet for lading av elbil?

For lading av elbil stilles krav om: Grunnen til at det kreves 10A sikring er at vanlig schuko 16A stikkontakt ikke er laget for den høye belastningen en elbil trekker over tid. Å lade elbil kan dermed føre til overbelastning, varmegang, smelting og i verste fall brann i stikkontakten.

hva koster elbil?

Hva koster det å lade elbil? 1 Billig å lade elbil hjemme. Pris på hjemmelading avhenger blant annet av strømleverandøren din, kraftprisen, vær og 2 Offentlige ladestasjoner kan være billigere. Lading utenfor hjemmet kan være enda billigere enn hjemmelading, 3 Høyere pris ved hurtiglading. Normalt koster det 2,50 kr per minutt, og en VW e-Golf skal kunne More

5 punkter for lading av elbil med stikkontakt?

5 punkter å huske på ved lading av elbil med stikkontakt: 1 Ved fast ladepunkt for elbil og plug-in hybrid hjemme er det krav om egen kurs, 10 A sikring, overspenningsvern og 2 Montere et skikkelig oppheng for ladeboksen, da kontakten fort kan gå i stykker av vekten til kabel med ladeboks. 3 Ladekabel skal ikke forlenges med skjøteledning grunnet fare for skade og varmegang. More

See also:  Hva Er En Forbruker I Et Økosystem?

Hvor mange kWh bruker en elbil?

Nå på vinteren er det på langkjøring realistisk med et forbruk på 2-3 kWh per mil avhengig av hvordan du kjører og hva slags bil du har.

Hvor mye lader elbil i timen?

Generelt så kan de fleste elbiler lade 7 kWh per time. Du må vite hva som gjelder for din bil hvis du skal kunne regne ut ladetiden. Hvilken effekt har laderen? For å finne effekten i laderen, ganger du antall ampere på sikringen med spenningen på strømuttaket.

Hvor mye koster det å lade en elbil?

Prisen for hjemmelading av elbil er strømprisen inkludert nettleie, altså rundt én krone per kWh. Det tilsvarer omtrent to kroner per mil for en vanlig elbil. Hvis du kjører 7500 km i året med elbilen koster «drivstoffet» deg ca. 1500 kroner.

Hva koster det å lade en elbil på ladestasjon?

Ladepris oversikt

Ladeoperatør Normallading
BKK 0,10 kr per min + 2,90 kr per kWh
Mer 0,20 kr per min + 2,90 kr per kWh
Kople 0,10 kr per min + 2,90 kr per kWh
Lyse 0,10 kr per min + 2,90 kr per kWh

Hvor mange kWh bruker en Tesla?

Tesla bruker minst strøm

Model 3 Standard Range ble målt til 12,2 kWt/100 kilometer. Denne bilen har for øvrig en offisiell rekkevidde på 448 kilometer, i NAF-testen klarte den 454,4 kilometer. Rett bak følger Model 3 Long Range, den ender på 12,4 kWt/100 kilometer, det samme som lille Fiat 500.

Hvor fort lader 150 kW?

Det vil si at en bil alene på en stasjon vil kunne lades med inntil 150 kilowatt, mens effekten vil deles på to om to biler kobles til. Det sikrer at hele kapasiteten ikke okkuperes av én bil. For de fleste biler vil uansett 150 kilowatt være en kortvarig maksimaleffekt, med et snitt under dette.

See also:  Hvordan Få Neglelakken Til Å Tørke Fortere?

Hvor lang tid tar det å lade på 22kw?

Med effekt på 22 kW vil det ta minimum 2,7 timer å lade et 60 kWh-batteri fra 0-100 prosent, altså nesten ti ganger raskere enn om du brukte en vanlig stikkontakt!

Hvor mye trekker en elbil lader?

Normallading er vanligvis på rundt 2,3 kW (10A) eller 3,7 kW (16A). Hvis man lader med en effekt på 2,3 kW i 10 timer, har man fått 23 kWh energi. Dette tilsvarer batterikapasiteten i mange kompakte elbiler.

Hva koster hjemmelading?

Pris på hjemmelading avhenger blant annet av strømleverandøren din, kraftprisen, vær og type elbil du kjører. En grunnregel er imidlertid at pris på lading av elbil hjemme er rundt 1 krone per kWh du lader opp. Har du en elbil med et batteri på 22 kWh, koster det altså ca. 22 kroner å full-lade.

Hva koster det å hurtiglade en elbil?

Normal pris for hurtiglading i dag er fra 3 til 3,50 kroner per minutt kWh og oppover, pluss 1 til 1,50 kroner per minutt. Eventuelt i overkant av 4 kroner per kWh dersom stasjonen ikke tar betalt per minutt.

Hvor mye koster Superlading Tesla?

Tesla tar nå i gjennomsnitt 3,64 kroner per kilowatt-time for lading på sine ladestasjoner. Det er en prisøkning på over 100 prosent i løpet av 2021. I januar i år økte Tesla ladeprisene fra 1,70 kr/kWt til et gjennomsnitt på 2,57 kr/kWt. Tesla hadde da hatt samme ladetakst i fire år.

Hvor mye koster det å lade på hurtiglader?

Dette koster hurtiglading (inntil 50 kW)

Ladeoperatør Betalingsmåte Pris
Circle K Registrert kunde 5,69 kr per kWt
Circle K Drop-in 6,69 kr per kWt
Fortum Charge & Drive APP/RFID-brikke 3,35 kr per minutt
Mer APP/RFID 1,25 kr per min + 4,25 kr per kWt
See also:  Hvorfor Er Grove Kornprodukter Bra For Kroppen?

Hvilke ladestasjoner er billigst?

Fortum billigst for mange

Operatør Metode Pris
Ionity* Alle 8,40 kr/kWh
Tesla** Alle 2,57 kr/kWh
Ishavsveien*** Registrert (App/RFID) 4,25 kr/kWh
* = Tilbyr kun 350 kW **= Kun for Tesla-biler. Tilbyr inntil 250 kW.

Leave a Reply

Your email address will not be published.