Hvor Mange Planeter Er Det I Solsystemet?

Hvor mange planeter er der i vores solsystem – Der kredser 8 planeter rundt om solen i solsystemet, der består af de 4 indre planeter og 8 ydre planeter. De 4 indre planeter om solen er: Merkur – Merkur har den korteste afstand til solen på 58 mio. km. og er den mindste planet i Solsystemet.

hvordan beveger seg planetene i solsystemet?

Alle planetene beveger seg i nesten samme plan, kalt ekliptikken, og i direkte retning, altså mot urviseren. De fleste månene beveger seg også i direkte retning og i planetenes ekvatorplan. Objektene i solsystemet beveger seg i elliptiske baner med Solen i det ene brennpunktet.

hva er planeter i sol?

Solen har åtte planeter. De inndeles i indre planeter (Merkur, Venus, Jorden, Mars) og ytre planeter (Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun). De to innerste planetene kalles også nedre planeter, de fem som beveger seg utenfor jordbanen, øvre planeter. Planeter rundt andre stjerner

hva er solsystemet?

Solsystemet er det sol- planetsystemet som består av solen, jorden og månen, og andre kjente himmellegemer i det nærmeste verdensrommet.

hvor er sentrum av solsystemet?

Solen utgjør sentrum av solsystemet. Nærmest Solen ligger de fire steinplanetene i rekkefølgen Merkur, Venus, Jorden og Mars. Videre kommer Asteroidebeltet hvor flertallet av solsystemets asteroider befinner seg, samt dvergplaneten Ceres. Utenfor asteroidebeltet ligger gassplanetene i rekkefølgen Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.