Hvor Lenge Er Det Vanlig Å Ha Feber?

Feberen ikke faller etter 3 – 4 døgn, og du ikke kjenner årsaken til feberen. Temperaturen stiger igjen etter å ha vært normal i noen dager. Det svir når du tisser eller du tisser oftere enn du pleier.

hva er feber?

Feber er et symptom, ikke en sykdom i seg selv. Den normale kroppstemperaturen er vanligvis cirka 37 °C. Temperaturen varierer noen tideler av en grad opp og ned i løpet av et døgn. Den er høyest om kvelden og faller i løpet av natten for så å stige mot morgenen, da den måles til 36,8–37,0 °C.

hva er faretegn ved feber?

Faretegn ved feber: 1 Slapphet. Hvis en person med feber er veldig slapp, ikke orker å bevege seg og knapt orker å svare på spørsmål, kan hun 2 Omtåkethet. Hvis den febersyke er surrete eller bare snakker tull, kan tilstanden være alvorlig. 3 Tung søvn. Hvis det er vanskelig å vekke en person med feber, er tilstanden alvorlig. 4 Bevisstløshet. Hvis den syke ikke reagerer når More

hva er virkningen av feberen?

Feberen må for øvrig ansees som gunstig, fordi den høye temperaturen hemmer formeringen av mikroorganismer (særlig virus) og fremmer (etter alt å dømme) cellenes produksjon av antistoffer. I noen situasjoner vil man naturligvis gjerne få feberen ned. Da kan man eksempelvis bruke salisylsyrepreparater eller paracetamol, som fås uten resept.

er feber gunstig?

Feber som ledsager vanlige infeksjoner, er som regel relativt moderat og skal normalt ikke behandles spesielt. Feberen må for øvrig ansees som gunstig, fordi den høye temperaturen hemmer formeringen av mikroorganismer (særlig virus) og fremmer (etter alt å dømme) cellenes produksjon av antistoffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.