Hvor Lang Tid Tar Det Å Tømme Tarmen?

Hvor lang tid tager det at tømme tarmen? Selvom tyktarmen kun er ca. 1,5 meter lang, tager det ca. 24-48 timer at passere videre ud i endetarmen. Går det endnu langsommere, er der risiko for hård mave opstår, men det er en helt anden historie.

Har du problemer med at tømme tarmen?

Mit problem er at jeg ikke kan tømme tarmen, når jeg går på toilettet. Jeg kan mærke at der sidder mere tilbage når jeg rejser mig, men lige meget hvor meget jeg presser, vil det ikke ud. Min afføring er normal og jeg går på toilettet hver dag. Jeg spiser varieret og masser af fibre, drikker rigeligt med vand, har prøvet HUSK og lign. INTET virker.

Hvorfor tømt tarmen?

Diverse afføringsmidler gør selvfølgelig at jeg besøger toilettet lidt oftere, men selv efter flere toiletbesøg på en dag, får jeg aldrig tømt tarmen. Jeg er virkelig plaget af det. Det er for det første rigtig ubehageligt, altid at være ‘trængende’ og at rejse sig fra toilettet uden at være blevet færdig.

Er havregrød god for tarmen?

Og en portion havregrød – endelig grød, ikke gryn – om morgenen er også godt for tarmene, samtidig med at det generelt er et godt, mættende morgenmåtid, som hele kroppen har rigtigt godt af. Man skal ikke stikke fingeren op i tarmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.