Hva Slags Fond Bør Jeg Velge?

Når du skal velge riktig fond, må du vite hvor lenge du har tenkt å spare. Det er forskjell på om du sparer til pensjon, bil eller økonomisk trygghet. Skal du spare i mange år forventes best avkastning ved å spare i aksjefond eller et fond med høy aksjeandel.

Hvilket fond bør jeg velge 2021?

Landkreditt Utbytte hadde den høyeste avkastningen av alle norske fond i 2021 med en avkastning på 36,06 prosent. Hva fondet investerer i ligger i navnet, dette er utbytteutbetalende aksjer.

Hva slags type fond bør jeg velge?

Indeksfond er ofte tryggest

Selv sammenlignet med aktive fond som på papiret hadde bedre resultat innenfor samme periode. Ønsker du lav risiko og en noenlunde sikker avkastning, anbefaler vi at du velger indeksfond fremfor aktive fond. Et godt indeksfond bør ha så lave forvaltningskostnader som mulig.

Hvilket fond bør jeg velge 2022?

Beste fond å investere i april 2022, er: SPDR S&P 500 ETF: Dette fondet er den første og mest populære ETF-en i USA. Den følger utviklingen til S&P 500-indeksen og eksponerer deg mot det amerikanske aksjemarkedet.

Hva er et bransjefond?

Du har kanskje bransjefond? Det er aksjefond som investerer i selskaper innen en gitt bransje, som oljeservice, bioteknologi og teknologi. Du kan dra nytte av bransjefond, så lenge slike fond er del av en større portefølje, som er tilpasset deg og dine behov.

Hva er forskjellen på DNB teknologi A og N?

DNB Teknologi er delt inn i andelsklassene A, N og R. Den eneste forskjellen mellom A- og N-klassen er at sistnevnte benytter en ny prismodell, som består av forvaltningshonorar samt en årlig avgift til banken (såkalt plattformavgift). R-klassen betyr at det er en prismodell som tar i bruk resultatbasert honorar.

See also:  Hvor Mange Kalorier Er Det I Appelsin?

Hvor mange ulike fond bør man ha?

Det finnes ikke et eksakt tall på hvor mange fond man bør ha. En håndfull passer de fleste, 3-5 er en bra base. Har du funnet flere fond som du synes er spennende, ja så inkluder de i porteføljen også. Hvis du er lite interessert i fond og sparing, og vil ha kun ett fond, bør du velge et billig globalt indeksfond.

Hvilke fond er best DNB?

DNB Global Indeks A har for tiden fire stjerner Morningstar Rating, det betyr at fondet har slått 67,5 prosent av alle konkurrentene i samme kategori. – Indeksfond er en utmerket måte å komme i gang med sparing i aksjemarkedet på, du vet hva du får og du får det til en lav kostnad, sier Hauge.

Hvor mye bør man ha i fond?

Utsetter fondssparing for lenge

Starter du når du er 25 år må du sette av 5000 kr i måneden. Starter du når du er 35 år må du sette av nærmere 10 000 kr i måneden. Starter du når du er 45 år må du sette av over 20 000 kr i måneden.

Når er det lurt å kjøpe fond?

En gyllen regel for aksjeinvesteringer er å kjøpe når det er billig og selge når det er dyrt. Penger tjent! Har du derimot dårlig tid, eller er avhengig av å kunne ta ut pengene din på kort varsel vil det samme fallet i aksjemarkedet kunne slå uheldig ut.

Kan man ta ut penger fra fond?

Forventet årlig avkastning på et aksjefond er cirka tre til fem prosent mer enn på sparekonto i en periode på minst seks år. Du kan ta ut pengene fra aksjefondet når du selv vil, og hvis du får igen mer penger enn du har satt inn i aksjefondet må du skatte av overskuddet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.