Hva Er Den Mørkeste Dagen I Året?

Tidspunktet for solens retningsskift faller i år 2021 er 21. desember klokken 16.59 Da er det offisielt vintersolverv. I 2022 er vintersolverv 21. desember klokken 22.48.

Når snur sola mot vinter 2022?

I Norge “snur sola” onsdag 21. desember 2022, klokka 22:48, og dagene blir lysere fram til sommersolverv. Vintersolverv er den korteste dagen i året.

Når blir det mørkere 2021?

Mandag 21. juni 2021 går vi mørkere tider i møte, når fenomenet sommersolverv oppstår på den nordlige halvkule. I Oslo vil dagen være 18 timer og 49 minutter og 56 sekunder. Ved vintersolverv, årets korteste dag, er dagen noen få timer lang.

Når snur sola mot vinter 2021?

Tirsdag 21. desember 2021 er årets korteste dag med færrest timer med dagslys. Om vi ser på Oslo, er det dagslys i 5 timer, 53 minutter og 56 sekunder. Men klokka 16.59, snur sola – og dagene blir lysere og lysere for hver dag som går.

Hvilken dag er den mørkeste dagen i året?

Natt til 22.

desember er årets korteste og mørkeste dag på den nordlige halvkule av jorden. Da snur sola klokka 00:03 i Norge, som betyr at vi går mot lysere tider.

Når snur sola om sommeren?

Ifølge Store norske leksikon er sommersolverv definert som det tidspunktet på året da jordens akse heller sterkest mot sola. Dette skjer mellom 20. og 22. juni på den nordlige halvkule.

Når er den lyseste dagen i året?

Sommersolverv inntreffer mellom 20. og 22. juni (norsk normaltid) på den nordlige halvkule. Grunnen til at datoen varierer er at et solår, som er tiden mellom hvert sommersolverv, ikke er nøyaktig like langt som et kalenderår.

See also:  Hvor Mye Koster Det Å Gå Til Psykolog?

Når er dag og natt like lange?

Vårjevndøgn er dag og natt like lange over hele verden. Da står solen rett over ekvator. Det samme gjentar seg om høsten når det er høstjevndøgn. På Nordpolen er det soloppgang bare en gang i året, det er rett før vårjevndøgn og så er det en solnedgang rett etter høstjevndøgn.

Hva skjer ved vintersolverv?

Ved vintersolverv befinner Sola seg i punktet helt til venstre på figuren over himmelkula. Da vender den nordlige halvkulen på Jorden maksimalt vekk fra Sola.

Når blir det mørkt i Finnmark?

Se når det er midnattssol og mørketid:

Sted Midnattssol Mørketid
Vardø 17. mai – 26. jul 23. nov – 19. jan
Hammerfest 16. mai – 27. jul 22. nov – 20. jan
Berlevåg 15. mai – 28. jul 21. nov – 21. jan
Nordkapp 14. mai – 29. jul 20. nov – 22. jan

Når blir det mørkt i nord Norge?

Egentlig polarnatt har vi bare på Svalbard

I Longyearbyen er det ikke dagslys fra 11. november til 30. januar. Denne perioden, når sola står mer enn 6 grader under horisonten, kalles for polarnatt.

Hvor lenge er sola borte i Bodø?

BODØ: Solen forsvinner aldri helt fra Bodø. Riktignok stenger høye fjell i sør for sola, slik at sola i praksis er borte fra byen i en måned. Artikkelen er flere år gammel. Bodø ligger nord for polarsirkelen, men har ikke mørketid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.