Hva Er De Vanligste Grunnstoffene I Et Menneske?

Oksygen, hydrogen og karbon fyller kroppen. Men vi består også av andre grunnstoffer. Kroppen består først og fremst av oksygen, hydrogen og karbon. I hovedsak fordi vann – som består av oksygen og hydrogen – utgjør ca. 70 prosent av kroppen, mens karbon er et sentralt grunnstoff som inngår i alle biologiske molekyler.

hva er de vanligste grunnstoffene i universet?

På Solen og i universet er det imidlertid hydrogen og helium som er de vanligste grunnstoffene, der hydrogen utgjør mellom 73-75% og helium 23-24%. I tabellen under vises noen av de mest vanlige grunnstoffene og forekomsten deres (tabellen er sortérbar). Hydrogen er det vanligste grunnstoffet i universet.

hva er grunnstoffene i stjernene?

Oppbyggingen av grunnstoffer i stjernene skjer via en serie fusjonsprosesser. Men disse prosessene virker bare opp til jern som har atomnummer 26. Det skyldes at fusjonsprosesser med utgangspunkt i jern forbruker mer energi enn de utvikler.

hvorfor er grunnstoffene tyngre enn jern?

I hele universet utgjør derfor stoffer tyngre enn jern bare én milliondel av grunnstoffene. Det er årsaken til at grunnstoffer som gull, platina og uran er både sjeldne og svært kostbare. Alle grunnstoffer tyngre enn jern oppstår i supernovaeksplosjoner i en prosess som kalles nøytroninnfanging.

Leave a Reply

Your email address will not be published.