D-Vitamin Barn Hvor Lenge?

Hvor mye D vitamin trenger et barn hver dag? Norske helsemyndigheter anbefaler et daglig inntak av D vitamin på 10 mikrogram for alle mellom 2 og 75 år. For de under 2 år gjelder egne anbefalinger og Möller’s har derfor også et eget produkt tilpasset de aller minste. Möller’s Pharma Min Første Tran kan du lese mer om her.

hva er anbefalt d-vitamin for barnet?

Barnet har behov for tilskudd av D-vitamin daglig hele livet. Anbefalt mengde D-vitamin er 10 µg per dag fra barnet er én uke gammel.

hva er anbefalt inntak av d-vitamin?

D-vitamin: Anbefalt inntak er 10 mikrogram (µg) per dag for barn i alderen 0–11 måneder. Barn som ammes, bør få tilskudd av D-vitamin fra ca. en ukes alder. D-vitamin kan gis i form av D-vitamindråper. Barn som får morsmelkerstatning, behøver ikke tilskudd av vitaminer, mineraler eller fettsyrer, og bør ikke få slikt tilskudd.

hva er de viktigste kildene til vitamin d?

For mennesker som er bosatt ved høye breddegrader er derimot kosten viktig for å få tilstrekkelig med vitamin D. Hovedkildene til vitamin D i norsk kosthold er fet fisk, beriket smør og margarin ( 3 ), i tillegg til tran ( 4 ).

hva er vitamin D?

Nordisk ministerråds ekspertgruppe har basert sine inntaksanbefalinger på at befolkningen bør ligge på et 25 (OH)D-nivå på > 50 nmol/l, noe som også er sammenfallende med konklusjonen fra amerikanske Institute of Medicines nyere rapport om vitamin D ( 8 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.