Hvor Mye Mettet Fett Per Dag?

Hvor mye mettet fett per dag er usunt? Mer enn 22 gram Opp til 22 gram rent mettet fett per dag er ok, om du spiser 2000 kcal per dag. Dette i henhold til norske offentlige kosthold.

hva er det verste med mettet fett?

Tidligere var mettet fett det verste vi kunne få i oss. Nå sier forskerne at du må spise det hver dag – men bare 20–30 gram om dagen. Her er fire gode grunner til å spise mettet fett hver dag. 1. 50 prosent av kroppens cellemembraner består av mettet fett. består av mettet fett.

hva er fett?

Fett er nødvendig for å transportere de fettløselige vitaminene A, D, E og K gjennom kroppen. Fettet beskytter de indre organene. Fett er en konsentrert kilde til energi. Fett kan få mat til å smake bedre. Fett inneholder essensielle fettsyrer som man tror har en positiv effekt på hjerte- og karhelse og immunforsvar.

hva er mettede fettsyrer?

Mettede fettsyrer finnes mest i for eksempel smør, h-melk, fete oster, crème fraîche, kjeks, kokos, kaker, sjokolade, wienerbrød, potetgull, fett kjøttpålegg, fritert mat og svinefett. Enumettede fettsyrer finnes hovedsakelig i oliven, avokado, mandler, nøtter, oliven- og rapsolje, sesamfrø og sesamolje osv.

hva er fett i kroppen?

Fett har en rekke viktige oppgaver i kroppen. Fett er nødvendig for å transportere de fettløselige vitaminene A, D, E og K gjennom kroppen. Fettet beskytter de indre organene. Fett er en konsentrert kilde til energi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.