Hvor Mye Koster En Dusj Akkurat Nå?

En dusj koster deg én krone Dusjer du i fem minutter, bruker du omtrent 80 liter vann. Det går med omkring 2,5 kWh for å varme opp vannet, så med dagens strømpriser koster dusjen deg litt over 1 krone. I løpet av et år blir det rundt 456 kroner.

Hva koster strøm akkurat nå?

Strømprisen i Oslo akkurat nå er 180,69 øre per kWh (spotpris uten MVA, avgifter og nettleie). Gjennomsnittsprisen i dag er 189,61 øre. Klokken 08-09 er strømmen dyrest. Da er prisen 273,17 øre.

Hvor mye koster en dusj på 10 min?

Så mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og strømprisen ligger på rundt 1,50 øre/kWh, så koster en dusj rundt 8 kroner.

Hvor mye sparer man med sparedusj?

En installering av sparedusj vil redusere det til mellom 6 og ti liter. Det betyr at dersom du i dag har en dusj som sløser med vannet, faktisk kan spare tre ganger så mye ved å skifte til dusjhode med sparefunksjon. Det blir penger ut av det i løpet av et år.

Hvor mye koster det å varme opp 1 liter vann?

Selve vannet har også en pris

Tar man hensyn til tallene fra Norsk Vann, som vi nevnte i starten av artikkelen, koster altså en liter vann fra kranen i snitt 2 øre. Det betyr at en dusj hvor det går med 160 liter vann koster 3,20 kroner. Den samme familien dusjer da for 12,80 kroner om dagen i vannpris.

See also:  Hva Skjer Etter Døden I Kristendommen?

Hvor dyr er strømmen nå?

2.83 Strømpris per kWh akkurat nå Kr 2.92 Gjennomsnitt strømpris per kWh i dag Kr
2.72 Minimum spotpris per kWh i dag Kr 3.85 Maks strømpris per kWh pris i dag Kr

Hvor mye koster det å varme opp 200 liter vann?

Et badekar tar typisk 200 liter, noe som krever 7 kWh å varme opp til 40 grader. Med samme strømpris vil et bad koste fem kroner og 95 øre.

Hvor mange liter vann i minuttet?

Et vanlig dusjhode bruker ifølge Enova mellom 12 til 20 liter vann i minuttet, og en sparedusj bruker rundt 6 til 10 liter vann i minuttet.

Hvor mange liter vann på en dusj?

Ta en kort dusj.

En vanlig dusj bruker mer enn 12 liter vann per minutt. Hvis du reduserer tiden i dusjen fra ti minutter til fem minutter hver dag, vil vannforbruket ditt gå ned med 22 000 liter årlig.

Når er det billigst å dusje i dag?

– Det er som regel billigere å dusje på kvelden før man legger seg, enn det er på morgenen. Elbilen bør lades etter kl 22 på kvelden og før kl 06 om morgenen.

Når er det billigst strøm i døgnet?

Den billigste strømmen får du på natten. Som regel blir strømmen billigst rundt midnatt, og når det aller billigste punktet mellom kl. 03.00 og 04.00.

Når er det dyrest å dusje?

Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Leave a Reply

Your email address will not be published.