Hvor Mange Prikker For Å Miste Førerkort?

Mistet førerkort på grunn av prikker Du vil få prikker på førerkortet dersom du kjører for fort. Det krever 8 prikker for at du skal fratas førerkortet. Dersom du kjører i 11-15 km/t over fartsgrensen i 60-sone eller lavere, får du 2 prikker på førerkortet. Det samme får du hvis du kjører i 16-20 km/t for fort i 70-sonen.

hvordan forsvinner prikker i førerkortet?

Prikker forsvinner etter tre år. Har du i løpet av en treårsperiode opparbeidet deg åtte prikker, mister du førerkortet for seks måneder. De aller fleste forseelser kvalifiserer til tre prikker – mens noen få gir to (se faktaboks). Dermed må det minst tre forseelser til, i løpet av tre år, for å nå prikkegrensa på åtte.

hva er grensene for å miste førerkortet i 60-soner?

I 60-soner og under, mister du førerkortet hvis du blir stoppet i 26 km/t eller mer, over fartsgrensen. Dette øker til 36 km/t i 70- og 80- og 90-sonene, mens tallet er på 41 km/t i hastigheter over dette. Dette er grensene for å miste førerkortet: 30-sone: 56 km/t

hvor mange prikker i løpet av tre år?

Får du åtte prikker i løpet av tre år, mister du lappen. PRIKKER PÅ FØRERKORTET: Prikkene forfaller tre år etter at du for eksempel har godtatt et forelegg på stedet. Illustrasjonsbilde: Scanpix Det er ingen enkel sak å finne ut hvor mange prikker du har på førerkortet ditt i dag.

hvordan forfaller prikkene?

PRIKKER PÅ FØRERKORTET: Prikkene forfaller tre år etter at du for eksempel har godtatt et forelegg på stedet. Illustrasjonsbilde: Scanpix

Leave a Reply

Your email address will not be published.