Hvor Mange Dager Er Det Til Julaften?

Der er 96 dage til jul. Eller: 3 måneder og 5 dage. Juleaften er torsdag den 24 december 2020.

hva er julaften?

Av Opphavsperson ukjent /Nasjonalbiblioteket. Julaften, 24. desember, også kalt julekvelden. Kvelden før juledag, som er minnedag for Jesu fødsel og en av våre største høytidsdager. I Norge var julaften lenge den dagen det ble vasket, ryddet og pyntet til selve julehøytiden, slik det er i mange land fremdeles.

hva er familiens middag julaften?

Familiens middag julaften er en skikk som binder nordmenn sammen i høytiden. Julegudstjeneste, julegaver, julenisse og pynt kan variere med tro og generasjon, men over hele landet samles folk til bords julaften. Hver familie fører matskikkene videre fra generasjon til generasjon.

hva er eldste tradisjoner i forbindelse med julaften?

De eldste tradisjonene i forbindelse med julaften er verken knyttet til pakker, julenissen eller juletreet, men til mattradisjoner med røtter tilbake til norrøn tid. Mat er fremdeles viktig i julen, og spesielt gjelder dette julemiddagen på julaften.

hva er tradisjonen med å ringe julaften?

Tradisjonen med å ringe julen inn klokken 17 julaften har fortsatt, selv om det er blitt mer vanlig å pynte juletreet og gjøre klart til julefeiringen lille julaften. De eldste tradisjonene i forbindelse med julaften er verken knyttet til pakker, julenissen eller juletreet, men til mattradisjoner med røtter tilbake til norrøn tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.