Hva Trenger Man Til 17 Mai Frokost?

På en 17 mai-frokost skal Champagne eller musserende boble i glassene, og utvalget på bordet skal være fristende og mangfoldig. Er man kun et fåtall som kommer sammen, kan man alltids velge å servere kun et par retter. Vi foreslår da Eggs Benedict etterfulgt av jordbær med mascarponekrem. Husk for all del at 17. mai, først og fremst er barnas dag.
Dette trenger du til en enkel 17. mai-frokost:

 • Rundstykker eller godt brød, gjerne grovt.
 • Egg.
 • Røkt laks.
 • Bacon.
 • Smør.
 • Ost.
 • Spekeskinke.
 • Annet godt pålegg, som frokostsalater, skinke, salami eller.
 • Hva serveres på champagnefrokost?

  Waagbø forteller også at egg alltid er populært, både vanlig kokt egg, fylt egg, posjert, eggerøre, eggesalat og små omeletter med ulikt fyll er sikre vinnere. Røkt laks, helst tykke rause skiver du skjærer selv, og reker er utmerkede følgesvenner. Andre forslag er roastbiff, svinestek, skinke og kylling.

  Hva trenger man til 17 mai?

  Matprat anbefaler mat som er enkel å tilberede, smaker godt, ser festlig ut og til og med er likt av alle. Dette kan i tillegg tilbredes dagen før, og dermed slipper du mer stress på dagen. En spekematanretning gjør du så enkel eller avansert du vil. Klassisk tilbehør er rømme, flatbrød og eggerøre.

  Hva skal man spise på 17 mai?

  Bugnende koldtbord, rømmegrøt og spekemat, flotte steker og bærpyntede bløtkaker er typisk 17. mai-mat.

  Når starter champagnefrokost?

  For mange er det tradisjon på linje korpsmusikk, sekkeløp og borgertog. Men starter du 17. mai med et glass champagne – eller andre kalde bobler før man trer ut i nasjonaldyrkelsens virvar – forplikter det også å legge en tanke bak hva som serveres sammen med boblene.

  See also:  Hvor Ofte Skal Valpen Ha Mat?

  Hva serveres til Champagnelunsj?

  Skal man avansere litt er det alltid godt med sjømat til champagnen. Ferske østers, grillet sjøkreps eller løyerom på bilinis er virkelig å anbefale om man ønsker å ta champagne-lunsjen et skritt videre. Til drikke kan man servere champagne eller annen musserende vin. Fruktte med likør eller en mimosa passer også godt.

  Hva spiser man til cava?

  Til mat og feiringer

  Cava passer til alle årstider – både som aperitiff og til feiringer. Den livlige syren i cava gjør den spesielt godt egnet i kombinasjonen med spekemat og tapas, samt til hvit fisk og lyst kjøtt.

  Hvordan lage koldtbord selv?

  Disse oppskriftene kan du servere til koldtbordet

  Eggerøre, spekemat, potetsalat, kyllingvinger og godt brød er selvskrevne gjester til et vellykket koldtbord. Prøv også ulike varianter av pai, poteter og salat. Dipper, sauser og marinader bør og være med.

  Hvorfor champagnefrokost?

  Frokosten kan inngå som en del av et cruise eller en reise. Den kan være en del av en bryllupsreise, eller et opphold på hotell, der den kan bli servert til par i sengen. Den kan også være en del av Valentine’s Day eller en tilsvarende kjærlighetsmarkering.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.