Hva Koster Det Å Lade Elbil?

Ifølge Norsk Elbilforening forbruker elbiler, avhengig av størrelse og årstid i gjennomsnitt mellom 1 og 2,5 kWh per mil. Vi kan derfor si at elbilen har en kostnad på maksimalt 2,50 kWh per mil. Fordi vi allerede vet at det koster ca 1 krone å lade lade 1 kWh, kan vi regne med at det koster 1 til 2 kroner per mil kjøring.
Avhengig av kjørestilen din, så burde elbilen din være i stand til å nå 60 til 80 km på én ladetur. Totalt ville det å lade elbilen din koste 14 x 1,13 = kr 15,82. Dette betyr at strømforbruket per kilometer er rundt kr 15,82/60 = kr 0,26 og 15,82/80 = kr 0,19.

hva koster en elbil?

En elbil som har en batterikapasitet på 35,8 kWh, koster derfor rundt 35,80 kroner å fullade når batteriet er tomt. Det er for øvrig viktig å merke seg at man ikke får fulladet bilen til oppgitt batterikapasitet kWh, men rett under. Prisen vil derfor bli noe lavere.

hva er prisen for elbil?

De ulike prismodellene for lading av elbil kan basere seg på pris per kilowattime (mengden energi du får), pris per minutt, eller en kombinasjon av disse. Hvis elbilen lader på lav effekt, kan strømprisen bli veldig dyr.

hva er kostnadene for å lade bil?

Kostnadene for å lade bilen er avhengig av forbruk på bilen pr km og hvor mye du kjører. For enkeltheten skyld bruker vi et rundt tall på 200 Wh per km, eller 2 kWh per mil. Hvis du kjører 10 mil om dagen tur-retur jobb vil du bruke omlag 20 kWh (100 km * 200 Wh per km = 20.000 Wh = 20 kWh).

See also:  Hva Kan Man Bruke Eggeplommer Til?

hva er elbilens forbruk?

De fleste bileiere er kjent med at oppgitt forbruk (NEDC), kontra bilens faktiske forbruk spriker ganske mye. I gjennomsnitt kan vi si at elbilen har et strømforbruk på mellom 1 og 2,5 kWh per mil, og derfor en kostnad på maksimalt 2,50 kWh per mil (2,50 kroner).

Er det dyrt å lade elbil hjemme?

Svært høye strømpriser gjør sitt til at hjemmeladingen av elbilen har mer enn doblet seg i pris, men det er fortsatt mye billigere enn å fylle tradisjonelt drivstoff. Strøm er et hett tema i de tusen hjem. Grunnen er selvsagt de de høye strømprisene, som så langt i 2021 har vært to og en halv ganger høyere enn i 2020.

Hvor mye koster det å hurtiglade elbil?

Normal pris for hurtiglading i dag er fra 3 til 3,50 kroner per minutt kWh og oppover, pluss 1 til 1,50 kroner per minutt. Eventuelt i overkant av 4 kroner per kWh dersom stasjonen ikke tar betalt per minutt.

Hva koster det å lade opp elbilen?

Pris på hjemmelading avhenger blant annet av strømleverandøren din, kraftprisen, vær og type elbil du kjører. En grunnregel er imidlertid at pris på lading av elbil hjemme er rundt 1 krone per kWh du lader opp. Har du en elbil med et batteri på 22 kWh, koster det altså ca. 22 kroner å full-lade.

Hvor mye koster det å lade på hurtiglader?

Dette koster hurtiglading (inntil 50 kW)

Ladeoperatør Betalingsmåte Pris
Circle K Registrert kunde 5,69 kr per kWt
Circle K Drop-in 6,69 kr per kWt
Fortum Charge & Drive APP/RFID-brikke 3,35 kr per minutt
Mer APP/RFID 1,25 kr per min + 4,25 kr per kWt
See also:  Hvordan Bli Kvitt Larver På Planter?

Hva koster det å fullade en Tesla?

Tesla tar nå i gjennomsnitt 3,64 kroner per kilowatt-time for lading på sine ladestasjoner. Det er en prisøkning på over 100 prosent i løpet av 2021. I januar i år økte Tesla ladeprisene fra 1,70 kr/kWt til et gjennomsnitt på 2,57 kr/kWt. Tesla hadde da hatt samme ladetakst i fire år.

Er elbil billigere enn dieselbil?

For eksempel blir elbillading 3,13 prosent dyrere enn dieselfylling med disse forutsetningene: Dieselforbruk: 10 liter/100 km («en liter på mila») Dieselpris: 16 kroner/literen. Elbilforbruk: 50 kWh/100 km.

Hvor langt kjører en elbil på 1 kWh?

Et typisk elbil-batteri kan romme 40-100 kWh, og elbiler bruker typisk 2 kWh per kjørte mil. PS! Tirsdag er spotprisen på østlandsområdet rundt 1,1 kroner per kWh – pluss moms og avgifter.

Hvor mange kWh for å lade elbil?

Normallading er vanligvis på rundt 2,3 kW (10A) eller 3,7 kW (16A). Hvis man lader med en effekt på 2,3 kW i 10 timer, har man fått 23 kWh energi. Dette tilsvarer batterikapasiteten i mange kompakte elbiler.

Hvor mye lader elbil i timen?

Generelt så kan de fleste elbiler lade 7 kWh per time. Du må vite hva som gjelder for din bil hvis du skal kunne regne ut ladetiden. Hvilken effekt har laderen? For å finne effekten i laderen, ganger du antall ampere på sikringen med spenningen på strømuttaket.

Hvilke ladestasjoner er billigst?

Fortum billigst for mange

Operatør Metode Pris
Ionity* Alle 8,40 kr/kWh
Tesla** Alle 2,57 kr/kWh
Ishavsveien*** Registrert (App/RFID) 4,25 kr/kWh
* = Tilbyr kun 350 kW **= Kun for Tesla-biler. Tilbyr inntil 250 kW.
See also:  Hva Koster Det Å Legge Varmekabler?

Hvor mye koster hurtiglading Circle K?

Hurtiglading inntil 50 kW:

Registrert kunde: Kr 4,49 per kWt. Drop-in: Kr 5,49 per kWt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.