Hva Koster Det Å Lade Elbil Nå?

Avhengig av kjørestilen din, så burde elbilen din være i stand til å nå 60 til 80 km på én ladetur. Totalt ville det å lade elbilen din koste 14 x 1,13 = kr 15,82. Dette betyr at strømforbruket per kilometer er rundt kr 15,82/60 = kr 0,26 og 15,82/80 = kr 0,19.

Hvor mye koster det å hurtiglade elbil?

Normal pris for hurtiglading i dag er fra 3 til 3,50 kroner per minutt kWh og oppover, pluss 1 til 1,50 kroner per minutt. Eventuelt i overkant av 4 kroner per kWh dersom stasjonen ikke tar betalt per minutt.

Hvor mye koster det å lade elbil på ladestasjon?

Dette koster lynlading ( Inntil 350 kW)

Ladeoperatør Betalingsmåte Pris
Recharge QR og SMS 5,75 kr per kWt
Eviny Alle 1,25 kr per min + 3,65 kr per kWt
Lyse Alle 1,25 kr per min + 3,65 kr per kWt
E.on Alle 5 kr per kWt

Hva koster det å lade elbil Circle K?

€0.91 / kWt

Pris ved bruk av ladebrikke registrert hos Circle K Charge. Andre ladeoperatører kan operere med andre priser.

Hvor langt kjører en elbil på 1 kWh?

Et typisk elbil-batteri kan romme 40-100 kWh, og elbiler bruker typisk 2 kWh per kjørte mil. PS! Tirsdag er spotprisen på østlandsområdet rundt 1,1 kroner per kWh – pluss moms og avgifter.

Hva koster Superlading Tesla?

Tesla tar nå i gjennomsnitt 3,64 kroner per kilowatt-time for lading på sine ladestasjoner. Det er en prisøkning på over 100 prosent i løpet av 2021. I januar i år økte Tesla ladeprisene fra 1,70 kr/kWt til et gjennomsnitt på 2,57 kr/kWt. Tesla hadde da hatt samme ladetakst i fire år.

See also:  Hva Skjer Med Gjeld Når Man Dør?

Hvor lang tid tar det å lade elbil på hurtiglader?

Semi-hurtiglading

Type Teknisk Ladetid 20kWh
Semihurtigladsing DC ca 1 time
Hurtigladepunkt AC 400V/63A/3-fase ca 30 minutter
Hurtigladepunkt DC ca 30 minutter
Hurtigladepunkt DC Tesla ca 15 minutter

Hvilke ladestasjoner er billigst?

Fortum billigst for mange

Operatør Metode Pris
Ionity* Alle 8,40 kr/kWh
Tesla** Alle 2,57 kr/kWh
Ishavsveien*** Registrert (App/RFID) 4,25 kr/kWh
* = Tilbyr kun 350 kW **= Kun for Tesla-biler. Tilbyr inntil 250 kW.

Hvordan regne forbruk elbil?

Beregning av kostnader. Kostnadene for å lade bilen er avhengig av forbruk på bilen pr km og hvor mye du kjører. For enkeltheten skyld bruker vi et rundt tall på 200 Wh per km, eller 2 kWh per mil. Hvis du kjører 10 mil om dagen tur-retur jobb vil du bruke omlag 20 kWh (100 km * 200 Wh per km = 20.000 Wh = 20 kWh).

Hvor mye kan du spare på elbil?

Konklusjonen er klar: De som velger en elbil framfor en bensin- eller dieselbil, sparer fort 20 000 kroner i året. Da snakker vi om en gjennomsnittsbil som koster rundt 400 000 kroner og som kjøres rundt 15 000 kilometer i året.

Hvorfor være medlem av Elbilforeningen?

Elbilforeningen jobber hver dag for at du som elbileier skal møte en enklere hverdag. Vi sørger for at elbilistenes stemme blir hørt når viktige avgjørelser skal tas om bilavgifter, elbilparkering, ladestasjoner eller elbilistenes rammebetingelser.

Hvor kan man lade gratis?

På kommunale ladeplasser som er skiltet med «For ladbar motorvogn» og «For EL-motorvogn» er det gratis å parkere og lade elbil og ladbare hybridbiler.

See also:  Hvor Mye Utvider Vann Seg Når Det Fryser?

Hvordan lade elbil uten brikke?

Ved hjelp av en smarttelefon kan du få tilgang og betale for lading uten å bestille ladekort på forhånd eller ha abonnement hos en ladeoperatør. Betalingen trekkes fra ditt bankkort som du legger inn ved registrering. For de som ikke har smarttelefon fungerer også sms.

Hvor mange kWh bruker en elbil?

Mesteparten av energien går til fremdrift, i motsetning til en forbrenningsmotor som i tillegg bruker mye av energien på varme, støy og vibrasjoner. I gjennomsnitt bruker en elbil mellom 1 og 2,5 kW per mil.

Hva betyr kWh elbil?

Kilowattimer (kWh eller kWt) sier noe om mengden energi, for eksempel hvor mye energi du har plass til å lagre i bilens batteripakke. Det fungerer på samme måte som litermålet gjør for bensin. Kilowatt (kW) sier noe om effekten du lader bilen med, og det avgjør hvor raskt bilen lades opp.

Hva er strømprisen i dag?

Strømprisen i Oslo akkurat nå er 180,69 øre per kWh (spotpris uten MVA, avgifter og nettleie). Gjennomsnittsprisen i dag er 189,61 øre. Klokken 08-09 er strømmen dyrest. Da er prisen 273,17 øre.

hva koster en elbil?

En elbil som har en batterikapasitet på 35,8 kWh, koster derfor rundt 35,80 kroner å fullade når batteriet er tomt. Det er for øvrig viktig å merke seg at man ikke får fulladet bilen til oppgitt batterikapasitet kWh, men rett under. Prisen vil derfor bli noe lavere.

hva er prisen for elbil?

De ulike prismodellene for lading av elbil kan basere seg på pris per kilowattime (mengden energi du får), pris per minutt, eller en kombinasjon av disse. Hvis elbilen lader på lav effekt, kan strømprisen bli veldig dyr.

See also:  Hvorfor Er Annuitetslån Dyrere Enn Serielån?

hva er kostnadene for å lade bil?

Kostnadene for å lade bilen er avhengig av forbruk på bilen pr km og hvor mye du kjører. For enkeltheten skyld bruker vi et rundt tall på 200 Wh per km, eller 2 kWh per mil. Hvis du kjører 10 mil om dagen tur-retur jobb vil du bruke omlag 20 kWh (100 km * 200 Wh per km = 20.000 Wh = 20 kWh).

hva er elbilens forbruk?

De fleste bileiere er kjent med at oppgitt forbruk (NEDC), kontra bilens faktiske forbruk spriker ganske mye. I gjennomsnitt kan vi si at elbilen har et strømforbruk på mellom 1 og 2,5 kWh per mil, og derfor en kostnad på maksimalt 2,50 kWh per mil (2,50 kroner).

Leave a Reply

Your email address will not be published.