Hva Koster Det Å Kjøre Elbil Per Mil?

En gjennomsnittlig elbil bruker mellom 1-2 kWh pr. mil. Ser vi kun på strømprisen vil det da koste mellom 50 og 100 kroner for å kjøre strekningen Bergen-Oslo med en hjemmeladet bil.

Hva koster en elbil per mil?

Med et snittforbruk på 0,4 liter per mil, koster det deg 6-7 kroner per mil i rene drivstoffkostnader. For elbiler er langt mer komplisert: Strømprisen består av en lang rekke elementer – både faste og variable. Du har både spotpris, strømselskapenes påslag, nettleie, elavgift, moms og innbetaling til energifondet.

Er det lønnsomt å kjøre elbil?

Økonomiske fordeler med elbil

De økonomiske fordelene gjør både at elbilene er mye billigere enn de ellers ville vært, og får et lavere kostnadsnivå. Elbiler er fritatt for mva ved innføring til landet. Koster bilen for eksempel 300.000 kroner inn til landet, ville den ellers blitt belastet med 75.000 kroner i mva.

Hvor mye koster det å kjøre el bil?

Kjører du 10.000 km i året vil elbilens strømforbruk være på rundt 2000 kWh. Hvis man regner at strømprisen er 1 krone per kWh inkludert nettleie, vil det koste 2000 kroner årlig å lade elbilen hjemme. Dersom man er heldig og kan lade på jobb, kan dette redusere strømkostnaden enda mer.

Hva koster det å lade elbil på bensinstasjon?

Dette avhenger av hvilket land du er i, elbilens ladekapasitet, og ladestasjonen du bruker. Den gjennomsnittlige prisen for elektrisitet er kr 1,13 per kWh i Norge (inklusive nettleie og avgifter).

Er det årsavgift på elbil?

Full årsavgift

Fra 1. januar ble det imidlertid innført to nye avgifter på elektriske biler som det ikke er snakket like mye om: Trafikkforsikringsavgiften – den tidligere årsavgiften – er nå 2 975 kroner, og er dermed på nivå med bensin- og dieselbiler. Den tidligere miljørabatten som elbilene har hatt er fjernet.

See also:  Hvor Mange Gram Er En Teskje?

Er det lurt å kjøpe brukt elbil?

Stadig flere brukte elbiler ligger ute på markedet. Ved mulig kjøp av disse er det nye ting å se opp for. – På en elbil er usikkerheten rundt batteripakken det viktigste. Å få sjekket batterihelsen på bilen man har sett seg ut er lurt.

Hvor mye sparer man på å ha elbil?

Konklusjonen er klar: De som velger en elbil framfor en bensin- eller dieselbil, sparer fort 20 000 kroner i året. Da snakker vi om en gjennomsnittsbil som koster rundt 400 000 kroner og som kjøres rundt 15 000 kilometer i året.

Er det billigere å forsikre elbil?

Når man skal kjøpe seg en ny elbil, så ser man fort at forsikringsprisen også burde tas med i regnestykket. Det skiller nesten 20 000 kroner fra den billigste bilen, til den dyreste bilen, i årlig forsikringspremie. Du kan altså spare hele 1 600 kroner hver måned med å kjøpe riktig elbil.

Hvor mye billigere er det å eie elbil?

Ladbare biler har ikke nevneverdig mye lavere driftskostnader enn en ren bensinbil. For mens du sparer 19.000 kroner i året på å velge elbil, vil du spare bare 5.485 kroner gjennom hele året på å velge en ladbar hybrid. Fortsatt sammenlignet med en bensin eller dieselbil.

Hvor mye koster det å hurtiglade elbil?

Normal pris for hurtiglading i dag er fra 3 til 3,50 kroner per minutt kWh og oppover, pluss 1 til 1,50 kroner per minutt. Eventuelt i overkant av 4 kroner per kWh dersom stasjonen ikke tar betalt per minutt.

Hvor mye koster Lynlading?

Ladeoperatørene har ulike prismodeller for hurtig- og lynlading.

See also:  Hvor Lenge Kan Man Leve Uten Vann?

Dette koster lynlading ( Inntil 350 kW)

Ladeoperatør Betalingsmåte Pris
Fortum Charge and Drive APP/RFID-brikke 5,40 kr per kWt
Ionity Drop-in 8,40 kr per kWt
Tesla – for Tesla-eiere 2,57 kr per kWt
Mer APP/RFID-brikke 1,25 kr per min + 4,25 kr per kWt

Hvor mye koster Superlading Tesla?

Tesla tar nå i gjennomsnitt 3,64 kroner per kilowatt-time for lading på sine ladestasjoner. Det er en prisøkning på over 100 prosent i løpet av 2021. I januar i år økte Tesla ladeprisene fra 1,70 kr/kWt til et gjennomsnitt på 2,57 kr/kWt. Tesla hadde da hatt samme ladetakst i fire år.

Hvor mye koster hjemmelading?

Pris på hjemmelading avhenger blant annet av strømleverandøren din, kraftprisen, vær og type elbil du kjører. En grunnregel er imidlertid at pris på lading av elbil hjemme er rundt 1 krone per kWh du lader opp. Har du en elbil med et batteri på 22 kWh, koster det altså ca. 22 kroner å full-lade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.