Hva Kan Man Kjøre Med Klasse B?

Hva kan du kjøre med førerkort klasse B?

 • Personbil. Du kan kjøre en personbil som har en tillatt totalvekt på maks 3 500 kg.
 • Personbil med tilhenger.
 • Moped.
 • Motorsykkel med fire hjul.
 • Snøscooter.
 • ATV.
 • Motorsykkel med tre hjul.
 • Traktor.
 • Kan klasse B kjøre 9 seter?

  Etter gjeldende regelverk kan du med førerkort klasse B ha inntil 8 seter i bilen din, i tillegg til førersetet. Ønsker du derimot en bil med flere seter må du først oppgradere førerkortet ditt. En bil med mer enn 9 seter defineres av myndighetene som buss.

  Er det lov å kjøre lett MC med billappen?

  Med klasse B kan du ikke kjøre lett motorsykkel, men du får med moped og kan kjøre en ATV registrert som motorsykkel.

  Hvor stor bil kan man kjøre med førerkort klasse B?

  Med klasse B kan du etter hovedregelen for bilførerkort trekke tilhenger med tillatt totalvekt høyst 750 kg. Er bilens tillatte totalvekt 3500 kg, kan vogntogets (bil + tilhenger) tillatte totalvekt være inntil 4250 kg.

  Kan jeg kjøre traktor med klasse B?

  Du kan kjøre en traktor med vekt høyst 3500 kg med klasse B. Da kan den gå i over 40 kmt. Hvis du har klasse T kan du ta høyhastighetskurset og utvide klasse T og få lov til å kjøre en høyhastighetstraktor uten vektbegrensning.

  Hvilket førerkort for 9 seter?

  Du må ha førerkort klasse D1 for å kjøre et kjøretøy med mer enn 9 seter. Du må være minst 21 år og ha førerkort for klasse B for å ta førerkort for klasse D1. Med førerkort for klasse D1 kan du kjøre en minibuss som er godkjent for mellom 9 og 16 passasjerer.

  See also:  Hvor Mange Hestekrefter Har En Hest?

  Hvilket førerkort for utv?

  Minstealderen for kjøre en ATV eller UTV som er registrert som traktor og kjører maksimalt 40 km/t er 16 år. Du må ha førerkort klasse T for kjøretøy som er registrert som traktor. Førerkort klasse T gjelder kun for Norge. Alle våre ATV og UTV kan føres med vanlig bilsertifikat.

  Kan jeg kjøre lett motorsykkel?

  Med førerkort for klasse A1 kan du blant annet kjøre lett motorsykkel med eller uten sidevogn. Du må være minst 16 år for å ta førerkort for klasse A1. Informasjon om motorsykkelen, som slagvolum og effekt, står i vognkortet.

  Hvor fort er det lov å kjøre med lett MC?

  Førerkort for lett motorsykkel koster nok fort over 20000,-. En lett motorsykkel kan kjøre i over 80 kmt.

  Hva betyr kode 142 på førerkortet?

  Kode 142 – ingen begrensning på vekt eller hastighet

  Har du kode 142 på førerkortet, er det ingen begrensning på vekten til traktoren eller hvor fort den kan kjøre. Du får kode 142 ved å ta klasse CE. Tok du førerkort til traktor eller bil før 1. januar 2005, har du også kode 142.

  Hva er førerkort klasse BE?

  Skal du kjøre bil og henger med tillat totalvekt over 4250kg trenger man førerkort i kl BE. Denne klassen gir rett til å føre vogntog(bil+henger) over 4250kg og inntil 7000kg. For å få dette førerkortet må det gjennomføres 7 timers obligatorisk opplæring på trafikkskolen.

  Hvor mye koster førerkort klasse B?

  Som nevnt innledningsvis koster førerkort klasse B i gjennomsnitt 30.000 kroner. Av disse utgjør de obligatoriske kursene (eksempelvis glattkjøring og langkjøring) et sted mellom 12.000 og 15.000 kroner, og eksamensavgifter cirka 5.000 kroner.

  See also:  Hvordan Få Bort Strekk I Låret?

  Hva er traktor B?

  Dersom fire- eller sekshjulingen er registrert som traktor (T3A) med maksimal hastighet 40 km/t kreves førerkort klasse T eller B. ATV registrert som traktor med maksimal hastighet 60 km/t (T3B) krever klasse B.

  Er det påbudt med hjelm på Traktorregistrert ATV?

  Hjelm. Det er krav om hjelm hvis ATV er registrert som motorsykkel eller moped. Det er ikke krav på traktorregistrert ATV, men vi vil sterkt anbefale at man bruker hjelm for å ta vare på egen sikkerhet.

  Hva kan jeg kjøre med traktorlappen?

  Førerkort klasse T, også kalt traktorlappen, gjelder føring av traktor og motorredskap med konstruktiv hastighet under 40 km/t med eller uten tilhenger. Minstealder for klasse T er 16 år når traktoren (med eller uten tilhenger) har en samlet tillatt totalvekt på maks 25.000 kg.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.