Hva Kan Man Ha I Julestrømpe?

12 ting du kan legge i julestrømpen

 • Frukt og bær. Det blir nok av søtsaker i løpet av julen, og julestrømpen er en fin mulighet til å snike inn litt frukt og grønnsaker også.
 • Godteri og sjokolade.
 • Nøtter og rosiner.
 • Smoothie.
 • Julegodt.
 • Te, kakao og kaffe.
 • Blad eller magasin.
 • Julebrus.
 • Når skal man henge opp julestrømpe i Norge?

  Julestrømpe har lange tradisjoner i Skandinavia, spesielt fra tiden før det ble vanlig å få besøk av selveste julenissen. En lang strømpe eller sokk ble hengt opp på julaften, slik at nissen i løpet av julenatta kunne legge i godteri og andre småting, som barna fikk da de sto opp på juledagsmorgenen.

  Hvordan sy en julestrømpe?

  Sy julestrømper i våre fine julestoffer. Klipp ut delene til strømpen med 1 cm sømmonn: To deler stoff, to deler fôrstoff og to deler mellomlegg/quiltevatt. Legg stoffdelene rette mot rette med mellomlegg på utsiden. Sy dem sammen rundt kanten med 1 cm sømmonn.

  Når gir man julesokk?

  Mulig de får de på julafta etter frokost. I julesokken får vi alle en gave fra nissen julaftenmorgen.

  Hvilken dag er det julestrømpe?

  Mange familier har det som tradisjon å henge opp julestrømper på julaften fylt med godsaker, dette er da julegodt som man ofte koser seg med på selve julaften eller i romjulen.

  Hvordan strikke julestrømpe?

  Aftens julestrømpe strikkes ovenfra og ned. Man starter med en vrangbord og strikker glattstrikk til hælen. For å forme hælen strikker man vendepinner frem og tilbake på halve arbeidet. Deretter strikkes det vendepinner over vendemaskene igjen, helt til alle er vendt og man har formet hælen ferdig.

  See also:  Hvor Mange Tenner Får En Hvithai?

  Hva får visstnok slemme barn i julesokken i stedet for godteri?

  Har de vært snille, får de karameller og sjokolade. Har de vært slemme, finner de kull eller en koksbit i strømpen sin.

  Hvor kommer julestrømpen fra?

  Julestrømpa kommer fra USA. Du har kanskje vokst opp med å våkne til en julestrømpe fylt av godteri på julaften? Heller ikke det er en tradisjon nordmenn har funnet på selv. Julestrømpa kommer opprinnelig fra USA, der barna fikk julestrømper med «ventegaver», mens de ventet på å få åpne julegavene første juledag.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.