Ansiktskrem for ekstra tørr hud

Å slite med tørr hud i ansiktet kan være svært plagsomt. Ikke bare kan det klø, men det er og svært synlig. En annen komplikasjon er sminke, spesielt foundation. Dette kan forstyrre ansiktskremens funksjoner, samtidig må man kunne bruke sminke selv om man har tørr hud i ansiktet. Les mer om hva du bør se etter i en ansiktskrem for ekstra tørr hud.

Det kan ofte være vanskelig å finne en årsak til at man har ekstra tørr hud i ansiktet. Hos noen er det medfødt, mens hos andre skyldes det reaksjoner på medikamenter. Når det er sagt, mange finner ingen grunn til at de har ekstra tørr hud. Noen får tørr hud i hele ansiktet, mens andre opplever å bli rammet spesielt hardt vedsiden av nesen og på kinnene. Den tørr huden klør ofte og ikke minst, den kan flake av slik at det er vanskelig å legge sminke. Så hvordan kan man behandle dette?

Kun for ansiktet!

Det er svært viktig at man holder seg til en godkjent og ikke minst spesialisert ansiktskrem. Ansiktskrem for ekstra tørr hud kan være dyrt, derfor velger mange å bruke kroppskrem i ansiktet. Problemet er at huden i ansiktet trenger en helt annen behandling enn resten av kroppen. Derfor kan man faktisk forverre problemet med ekstra tørr hud ved å bruke kroppshudkrem. I lengden er det derfor rimeligere å investere i en ansiktskrem for ekstra tørr hud.

Dagkrem og nattkrem

Det er svært vanlig å bruke bare en krem, både på dagen og natten. Dette er ikke å anbefale når det kommer til ansiktskrem for ekstra tørr hud. Huden hviler nemlig om natten og ikke minst, man sover ikke med sminke. Så huden kan få en helt annen behandling om natten som kan gi maksimal utbytte i forhold til problemet med ekstra tørr hud. Så hvis man først skal investere i ansiktskrem for ekstra tørr hud bør man velge et merke som har både dag og nattkrem. Dette vil lønne seg i lengden.

Sminkevennlig

Det siste man skal tenke på når man skal kjøpe ansiktskrem for ekstra tørr hud er at denne må være sminkevennlig, hvis man bruker sminke. Sjekk på boksen, her vil du finne mye nyttig informasjon.