Hvordan bli kvitt rynker

Bli kvitt rynker gjennom et sunt liv og gode produkter.

Hvordan bli kvitt rynker – del 1

Like sikkert som at høsten kommer etter sommeren, får vi mennesker rynker med alderen. En rekke faktorer påvirker utviklingen av rynker, og noen får langt mer enn andre. Rynker ender vi opp med til slutt uansett, så lenge vi lever til vi blir eldre. Der er likevel en rekke ting vi kan gjøre for å bli kvitt rynker, eller bremse utviklingen av de. Les om dette her!

Rynker oppstår fordi huden blir dårligere med alderen til å regenerere seg selv. Prosessen er like ustoppelig som klokka. Rynker som oppstår på grunn av ansiktsuttrykk (smilerynker, kråkeføtter i øyekroken, sinnarynker og slike) kommer på grunn av gjentatte muskelsammentrekninger. Huden mister sin elastisitet med alderen og rynkene oppstår. Disse rynkene blir ofte dype. I tillegg utsetter vi huden for en rekke unødvendige belastninger. Skal man ha et ungt utseendet lenge, er det mange ting man kan gjøre for å forebygge mot rynkene.

Stump røyken for å unngå rynker


Røyking er blant de faktorene som har mest å si for om man får rynker for tidlig. Røyk inneholder en rekke kjemiske forbindelser som forårsaker for tidlig celledød i huden. Resultatet er at elastisiteten i huden blir svekket i større grad. Mange har sikkert sett bilder av eneggede tvillinger, 2 personer som har akkurat samme genmaterialer. Dersom en av de to tvillingene røyker, ser man det helt klart etter en viss tid. Røyking gjør også at sår i huden leges saktere, ofte med mer merkbare arr som resultat. Stoffene vi får i oss fra sigarettrøyk gjør også at hudcellenes lagre av vitamin C tappes, noe som forårsaker skader i de fine blodårene i huden og forårsaker rynker. Vi har alle hørt om de mer alvorlige farene ved røyking, som KOLS og lungekreft. At huden blir merkbart eldre av å røyke, er enda en god grunn til å stumpe røyken.

Pass deg for sola


Overdreven soling står kanskje for mesteparten av hudskadene vi pådrar oss. Dersom du vil unngå rynker, bør du sole deg skånsomt. UV-strålene skader hudcellene på mye av samme viset som enkelte kjemiske forbindelser. Personer med lys hud (som de fleste fra Norge) er mer utsatte enn andre. Bruk gode solkremer med høy solfaktor, og ikke sol deg for lenge. Husk at det ikke er bare på stranden at sola skinner! Du soler deg i ansiktet hver gang du er ute, også til dels når det er overskyet. Solarium og andre former for kunstig soling er enda verre og er med på å forårsake rynker.