Hvordan du skal påføre ansiktskrem

Antirynkekremer er egentlig en fantastisk ting. Med riktig krem kan du få tilbake den savnede gløden i huden, samtidig som rynkene dine forsvinner eller i hvert fall minsker dag etter dag. Hele verden snakker om hvordan de kjente merkene reduserer rynker, men hvorfor kan det være slik at de samme kremene ikke fungerer like godt for deg? Er det kremen som ikke fungerer, eller kan det være noe annet?

Det er viktig å påføre kremen riktig.


Så hvordan skal du egentlig påføre ansiktskrem? Hvis du bruker den hver dag, er det viktig at du lar ingrediensene i kremen bli absorbert i de dype lagene av huden din for å få maks utbytte av den. Det er viktig at du følger instruksjonene til punkt og prikke, for at virkningen skal bli så god som mulig. Så la oss ta en kikk på hvordan man på en korrekt måte skal påføre en ansiktskrem, om kvelden og om morgenen.

Nattkrem
Vask ansiktet grundig før du går og legger deg, og sørg for at alle rester av sminke er fjernet. Den siste skyllingen bør være med kaldt vann, slik at porene i huden lukker seg. Klapp ansiktet forsiktig tørt med et rent håndkle, og vent et par minutter til du er sikker på at huden er helt tørr. Ta så på litt krem på fingertuppene og forsøk å massere inn kremen i lengderetningen til rynkene. Små sirkelbevegelser fungerer også, og det er viktig at all krem blir absorbert. Når dette er gjort er det tid for skjønnhetssøvnen din!

Dagkrem
Dagen etter mens du dusjer så vasker du ansiktet grundig, for å bli kvitt all nattkremen fra dagen i forveien. Klapp ansiktet forsiktig tørt igjen og påfør dagkremen på samme måte som du gjorde med nattkremen. Så kommer en viktig ting, vent i 10 minutter slik at kremen absorberer fullstendig før du tar på sminke, da vil du få best resultat. Her gjør nemlig mange feil, ettersom de gjerne har det travelt med å bli ferdig, og tar på seg sminke umiddelbart etter at dagkremen er på. Da trenger ikke kremen dypt nok inn i huden, slik at den kan få full virkning.

En annen vanlig feil er at mange er litt sløve når det kommer til å fjerne sminke på rett måte. Noen sover også med sminken på, og skylder på en lang og slitsom dag, slik at de ikke har overskudd til å vaske ansiktet om kvelden. Andre igjen er ikke nøye nok til å smøre seg inn hver dag, for å oppnå best resultat er det viktig at ansiktskremen benyttes hver eneste dag. Til og med de beste kremene gir veldig dårlige resultater, hvis du ikke benytter de på riktig måte. Noe av hemmeligheten er å ta seg tid til at kremen trekker dypt nok inn i huden, for å få best mulig effekt. Et siste tips er å alltid ha nyvaskede hender når du påfører kremen.